Erdoğan'a personel sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, müşterek kararnameyle göreve atanan ve görevden alınan bürokrat sayısı ile kamuya alınan personel sayısını sordu.

TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde Akdemir, AK Parti hükümeti döneminde istisnai memur kadrolarına kaç kişinin atandığını öğrenmek istedi. Akdemir, yine aynı dönem içinde müşterek kararnameyle göreve atanan ve görevden alınan bürokrat sayısı ile kamuya alınan personel sayısının açıklanmasını istedi.

Akdemir, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu başka bir önergede, ÖSYM Başkanlığı'nca, 2006 KPSS sınavı öncesi, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu boş kadro ve pozisyonlara yerleştirme yapılıp yapılmayacağı sorusunu yöneltti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle de Akdemir, devlet, üniversite ve özel hastanelerin SSK ve Bağ-Kur'dan alacaklarını öğrenmek istedi.

Akdemir, ''1 Ocak 2006'dan Nisan'a kadar, SSK ve Bağ-Kur'dan devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerine sağlık hizmeti bedeli olarak ne kadar para ödenmiştir? SSK ve Bağ-Kur'dan, aynı dönemde özel hastanelere ne kadar para ödenmiştir?'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber