Hakim sordu: Niye herkes karakolu değil de seni arıyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere çeşitli illerde faaliyet gösteren suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen Oğuz Korukır'ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Oğuz Korukır ile birlikte tutuklu 5 sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada sorgusu yapılan Korukır, hakkındaki iddiaları yalanlayarak, daha önce de çete iddiasıyla yargılandığını ve beraat ettiğini, Yargıtay'ın da beraat kararını onadığını söyledi. Korukır, bunun sonucunda cezaevinde bir yıl "bedavadan yattığını" ifade ederek, "Tutuklu kaldığım süre içerisinde işyerlerim kapandı. Hakkımdaki iddiaları ispat etsinler, her türlü cezaya razıyım" dedi.

Dosyanın tutuksuz sanıklarından emekli Tümgeneral Özdemir Kandemir'in 250 bin dolarlık alacağının tahsiline de yardım ettiği öne sürülen Korukır, "Özdemir Kandemir, babam yaşında, benim gibi Kafkas asıllı bir büyüğümdür. Borçlu tarafı tanıdığım için parayı vermesini söyledim" diye konuştu.

Korukır, iddianamede yer alan bazı olaylarda sadece taraflara arabuluculuk yaptığını söyledi.

Oğuz Korukır'ın, bu kişilerin arabuluculuk için kendisini neden aradıklarını bilmediğini söylemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Şeref Akçay, "Arsa işi oluyor seni arıyorlar. Kavga oluyor seni arıyorlar. Paşa bile seni arıyor. Senin özelliğin ne? Niye seni arıyorlar? Sizin orada karakol, mahkeme, avukat yok mu? Niye karakola, mahkemeye gitmelerini söylemiyorsun?" dedi.

Korukır da, "Cezaevinde yatmışlığım var. O yüzden beni arıyorlar.

Arayanlara bir şey diyemiyorum. Bu da benim kusurum" diye konuştu.

Duruşmada ifadeleri alınan diğer tutuklu sanıklar da, suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istediler.

Tutuklu sanıklardan Atalay Kuyumcu'nun tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Yılmaz Erdoğan ve Necati Erdoğan'ın da tutuklanmasını hükme bağlayarak duruşmayı erteledi.

Duruşmaya katılan Yılmaz Erdoğan ve Necati Erdoğan, bu karar üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "Abaza Oğuz" lakabıyla tanınan Oğuz Korukır'ın, Sedat Peker'in "Kelebek Operasyonu" kapsamında tutuklanmasıyla daha rahat hareket etmeye başladığı belirtiliyor.

İddianamede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanacak olan bilboardların ihalesini almak için Belediye Başkanı Danışmanı Ömer Polat ile ihaleye girmemesi için Ekrem Yücebilgili'nin tehdit edildiği, tutuksuz sanıklardan emekli Tümgeneral Özdemir Kandemir'in de 250 bin dolar tutarındaki bir alacağının tahsiline yardım etmesi için Korukır'dan yardım istediği öne sürülüyor.

Oğuz Korukır'ın "suç işlemek için örgüt kurmak", "tehdit", "kasten adam yaralama", "mala zarar verme", "suç üstlenme" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından 15 ile 48 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer 15 sanığın da "suç örgütüne üye olmak" ve benzer suçlardan 1.5 ile 22 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber