Tıp fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinden protesto

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan bir grup, tıp fakültelerindeki kontenjan artışlarını protesto etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2013 17:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yürüyüş düzenledikten sonra yemekhane önünde toplanan gruba destek veren İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, kontenjan artışlarının tıp eğitimine büyük zarar vereceğini düşünerek, bunun sürekli altını çizen aktiviteler yaptıklarını söyledi.

Gören, "Ben hem öğretim üyesi olarak İÜ öğretim üyeleriyle birlikte bu kontenjan artışlarına karşı çıkan mücadele içinde yerimi alıyorum hem de biz İstanbul Tabip Odası olarak bu mücadelede yerimizi alıyoruz" diye konuştu.

Oda olarak 2010'da, tıp fakülteleri raporu hazırladıklarını, bu raporda son derece olumsuz bir durumun söz konusu olduğunu vurgulayan Gören, "Kontenjanların bu şekilde artırılması kabul edilemez. Tıp eğitiminde bu yıkımın durdurulması gerekiyor" dedi.

Grup adına yapılan açıklamada da tıp fakültelerinde altyapı ve öğretim üyesi yeterliliğine bakılmaksızın kontenjanların artırılmasının eğitimin niteliğini düşürdüğü belirtilerek, "Bu durum Çapa'da öyle bir hale gelmiştir ki, değil hastayı muayene etmek, hasta odalarına sığmaz hale geldik. Dekanlık YÖK'e kontenjanın yüzde 30 azaltılması talebini ilettiği halde YÖK, kontenjanı yüzde 30 artırıyor. Yasalarla güvence altına alınmış eğitim hakkımız, kararnameler ve YÖK'ün yönetmelikleriyle gasp ediliyor" denildi.

Açıklamaların ardından öğrenci ve öğretim üyelerinin yazdığı dilekçeler bir heyet tarafından Rektörlüğe iletildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber