Bilgisayar kullanıcıları dikkat!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgisayarlara büyük zarar veren Çernobil Virüsü, bu gece yarısında itibaren tekrar faaliyete geçiyor. Uzmanlar bu virüsten korunmak için basit bir yöntem öneriyor

İlk olarak 1998 yılında tespit edilen Çernobil Virüsü, bu gece yarısında itibaren tekrar faaliyete geçecek. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre Çernobil (Chernobyl) virüsü en çok Microsoft firmasının Windows 95 ve Windows 98 işletim sistemlerinde etkili oluyor.

İnternetten ve bazı bilgisayar oyunları ile yayılan virüs, bulaştığı bilgisayarda harekete geçeceği güne kadar kuluçka dönemine giriyor. Virüs, Çernobil faciasının yıldönümü olan 26 Nisan'da harekete geçiyor ve bilgisayardaki sabit sürücülerin bölüm bilgisini silerek sabit sürücüdeki tüm bilgilerin kaybolmasına ve kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor.

Virüs bilgisayarın donanım yapısı izin veriyorsa ana kartın BIOS programını da silerek bilgisayarın tamamıyla çalışamaz hale gelmesini sağlıyor. Bu özelliği ile de dünyanın donanıma zarar veren ilk virüsü olan Çernobil virüsünün üç değişik varyantı bulunuyor.

İnternet analistleri, mevcut güvenlik yazılımlarının yanı sıra bilgisayar tarihinin 26 Nisan'a girmeden önce geçici olarak örneğin 27 Nisan olarak ayarlanmasını öneriyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber