Kreşte dayak iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürü Ali Dönmez, 2 yaşındaki çocuğu kreşte dövüldüğü iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Ali Dönmez ve ebe olan eşi Fatma Dönmez, 3 Nisanda çocukları Alper Dönmez'i özel bir kreşe verdiler.

Çift, iki gün sonra iş çıkışı kreşten aldıkları, bu sırada yüzünde morluk ve darp izleri olduğunu fark ettikleri çocuklarını, Balıkesir Devlet Hastanesine götürdü.
Hastaneden alınan doktor raporunda, "sol yanakta birbirine paralel parmak aralıkları ile uyumlu dört mor renkli ekimoz" saptanmasının ardından, Ali Dönmez sorumluların bulunması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İnsan Hakları Kuruluna da başvurdu.
Dönmez, oğlunun yüzünde morlukların bulunduğuna dair fotoğrafları delil olarak adli makamlara sunduklarını belirterek, "Oğlumu kreşe verdik ve acı yaşadık. Olayın şoku uzun sürdü. Ağlamalar sonrası Alper'i psikiyatriste götürdük. Çocukla birlikte biz de depresyona girdik. Bunu yapanın belirlenmesini, cezasının verilmesini istiyoruz.

Hukuk mücadelemiz devam edecek" dedi.

Anne Fatma Dönmez ise oğlunun daha önce bir bakıcısının bulunduğunu, 2 yaşına geldiği halde konuşmakta zorlandığı için doktorların da önerisiyle kreşe verdiklerini ifade ederek, "Olaydan sonra psikolojisi bozuldu, sürekli ağlamaya başladı. Kreşteki iki gün, oğlumu mahvetti. Orada giydiği ayakkabıları fırlatıp atıyor, kreşin yakınlarındaki çocuk parkına bile gitmek istemiyor" diye konuştu.

Dönmez çiftinin avukatı Nadir Karakaşlı da gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğun yüzündeki darp izlerine ilişkin Bursa Adli Tıp Kurumu ve Balıkesir Devlet Hastanesinden alınan raporlar bulunduğunu söyledi.

Karakaşlı, daha önce de bazı ailelerin aynı kreş hakkında çocuklara kötü muamele yapıldığına dair şikayetlerde bulunduklarını iddia etti.

KREŞ YÖNETİMİ İDDİALARI REDDETTİ

Kreş sahibi B.A. ise Alper Dönmez'in boynunda, kreşe geldiği ikinci gün bir kızarıklık olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Bakıcısı merdivenden düştüğünü söylemişti. Bakıcıya (Annesinin haberi var mı?) diye sordum. O da bilgisinin olduğunu ve bu olayı fazla büyütmememi söyleyip, koşarak gitti. Ben de boynuna ilaç sürdüm.

Bakıcısı saat 13.30'da çocuğu almaya geldi. Uyuduğunu, ancak isterse alabileceğini söyledim. Uyandıktan sonra almayı uygun buldu. Çocuğu verirken, yine çocuğun durumunu hatırlattım. Sinirli bir şekilde (Hocam çok abarttınız) dedi.

Alper, bakıcısını gördüğünde tepki verdi. Bacağıma sarıldı, gitmek istemedi. Alper'i giydirdim. Bakıcısına teslim ettim. Bakıcısı da çocuğu kucağına aldı. Yarım saat sonra annesi aradı. Fotoğrafları ben de gördüm. Küçük bir yara değil. Düşse ya da darp edilse Alper'in müthiş bir şekilde ağlaması gerekir. Bunu da tüm çocuklar görürdü." B.A, Alper'in konuşma ve işitme sorunu olduğunu sonradan öğrendiğini, çocuğu kreşe alırken sağlık raporu istediklerinde ailenin "Ne gerek var" diye tepki gösterdiğini öne sürerek, "Alper bir hafta önce Bursa'da kontrolden geçmiş. Bu olayda bir kasıt var.

Kesinlikle bizim kreşte bir darp ya da düşme olayı olmadı. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Ama bunun sorumlusu bakıcı olabilir, aile olabilir" dedi.

Bu arada, Balıkesir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Akbıyık, olayla ilgili başlattıkları idari soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber