YÖK, eşimin intiharını neden araştırmıyor

Haber Giriş : 26 Nisan 2006 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatının 12 yılını Muğla Üniversitesi'ne veren öğretim üyesi Mursayettin Eksen'in müdürlük görevinden alındığına dair kararın bir hizmetli tarafından kendisine tebliğ edildiğini belirten eşi Sunay Eksen "Eşim buna çok içerledi. Üzerindeki baskılar onu intihara sürükledi " dedi

Muğla Üniversitesinde kendini asarak intihar eden öğretim üyesi Mursayettin Eksen'in eşi Sunay Eksen, eşinin yaşadığı baskı ortamı nedeniyle intihar ettiğini belirterek "Adalete ve YÖK'e inanmıyorum. YÖK bugüne kadar bu olayla ilgili bir soruşturma bile başlatmadı" dedi. Eşinin meslek hayatının 12 yılını Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokuluna verdiğini belirten Eksen, "Eşimle 22 yıldır mutlu bir evliliğimiz vardı. Mursayettin ailesine ve özellikle 2 kızımıza çok düşkündü. Yaşadıklarını bizimle sık sık paylaşırdı. Okuldaki 12 yıllık meslek hayatının 10 yılında müdür olarak görev yaptı. Okul onun her şeyiydi'' diye konuştu.

OKULDAKİ BASKILAR ONU İNTİHARA KADAR GÖTÜRDÜ

Eşinin, "okulda yaşadığı baskılar sonucu öldüğü" iddialarının doğru olduğunu kaydeden Eksen, şunları söyledi: "2 yıl önceki rektörlük seçimi sonrasında istifasını vermişti. Rektör istifasını o dönemde kabul etmedi. Daha sonra bir gün katıldığı senato toplantısı devam ederken, görevden alındığına dair yazının bir hizmetli tarafından tebliğ edilmesine çok içerlemişti. Üzüntüsünü 'Toplantıda yediğim lokmalar adeta haram oldu' sözleriyle dile getirmişti."

'ARTIK TAHAMMÜLÜM KALMADI' DİYORDU

Mursayettin Eksen'in ÖSS'ye hazırlanan kızı Ayşe Eksen ise babasının okulda intihar etmesinin bir anlam taşıdığını düşündüğünü belirterek ''Babamın bu olayı neden okulda yaptığına dair kafamda soru işaretleri var. Demek ki babam bir şeyler söylemek istiyordu. Sadece kendini anlatamadığı için, belki de 'bu şekilde anlatırım' diye yaptığını düşünüyorum. Bu olayı başka yerde de yapabilirdi. Babam inandığı ve bildiği doğruların peşinden gitmeseydi şimdi yaşıyordu. Dürüstlüğü ve onurlu mücadelesinin kurbanı oldu. Bizimle yaptığı konuşmalarda artık tahammülünün kalmadığını, okulda yaşadıklarının zor olduğunu söylüyordu. Kardeşim ve ben de 'sen doğrusunu yapıyorsun' diyerek destek olmaya çalışıyorduk" diye konuştu.

Adalete ve YÖK'e inanmıyorum

Eşinin yaşadığı sıkıntıları sürekli içinde biriktirdiğini belirten Sunay Eksen ''Bana göre artık bunları taşıyamadı. Bu olayla ilgili direkt olarak kimseyi suçlayamam. Bu yaşanan olayda bizim de suçumuz olabilir. Belki onu yeterince anlayamadık. Ben adalete ve YÖK'e inanmıyorum. YÖK bu olayla ilgili bir soruşturma bile başlatmadı. YÖK'ün bu konuya el atmasını istiyorum. Ne olur başka canlar yanmasın. Yaşanan bu olay bence Türkiye'deki üniversitelerde görev yapan bütün yardımcı doçentlerin dramı" diye konuştu.

Mektup sırrını koruyor

Muğla Üniversitesi resmi web sitesinde öğretim görevlisi Mursayettin Eksen'in ölümüne dair anma ilanı dahil hiçbir bilgi yayınlanmaması dikkat çekti. Rektör Şener Oktik'in kadrolaşmaya gittiğine dair iddialar bulunurken, intihar eden Eksen'in yazdığı ve savcılığın el koyduğu mektup ise sırrını koruyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber