Dinlemeler hukuksuz mu?

Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda şüphelilere mahkeme kararı olmaksızın gerçekleştirilen ortam dinlemelerine ilişkin sorular yöneltildiği ortaya çıktı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dinlemeler hukuksuz mu?

CİHAT ARPACIK

Fatih Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. İddiaya göre soruşturma dosyasına giren ortam dinlemeleri mahkeme kararı olmadan yapıldı. Soruşturmada suç örgütü lideri olarak itham edilen Mimar Sevinç Doğan'ın kendi ofisinde yaptığı görüşmeler de dosyaya girdi. Emniyet sorgusunda ortam dinlemesi kayıtlarının şüphelilerin önüne konuldu belirtildi. Avukatların dinlemelerle ilgili mahkeme kararını görmek istediği ancak emniyet yetkililerinin böyle bir karar ibraz etmediği öğrenildi.

EMNİYET GÖRÜNTÜLERİ İNCELENSİN TALEBİ

Gözaltında bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in avukatı Turgut Yenilmez, de operasyonunun başladığı 17 Aralık tarihi itibariyle Emniyetteki kamera görüntülerine el konularak incelenmesini talep etti. Başvuruda delillerin karartılmasının önüne geçmek maksadıyla bu işlemin uygulanması istendi.

Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'in ise emniyet ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Demir'in, 'Ağabeyim Fatih ilçesine dahi girmeme istemezdi. Dedikodu çıkmasından çekinirdi. Ağabeyim işlerine beni karıştırmaz' ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.

VURGULU YAZILAR TEPKİ ÇEKTİ

Bu arada polisin savcılığa gönderdiği ifade dosyalarında bazı ifadelerin kırmızı renkte ve büyük vurgulu yazılmış olması da dikkat çekti. Avukatlar bu durumun savcılık ve basına yönelik hedef gösterme niteliğinde olduğu görüşünde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber