Okul servis şoförleri uyarıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde öğrenci taşıma işini gerçekleştiren şoförlere, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu başkanlığında seminer verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul servis şoförleri uyarıldı

İlgili bütün şoförlerin katıldığı seminer 17 Aralık'ta Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Seminere ayrıca Taşımalı Eğitim Bölüm Şefi Güldane Ceket, Polis Memuru Gültekin Volkan, Jandarma Uzman Çavuş Cem Çopur ve bir de sağlık memuru katıldı.

"ÇOCUKLARIN YANINDA ARGO KONUŞMAYIN"

Seminerde taşıma şoförlerine dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu, "Şoför olarak sizler de eğitimin bir parçasısınız. Öğrencilere karşı tavır ve davranışlarınızda daha dikkatli olmalısınız. Konuşmalarınızda küfür ve argoya yer vermeyeceğinizi biliyorum. Neticede onlar sizin de evladınız sayılır. Bunu unutmayın ve davranışlarınızı ona göre yapın. Taşıtlarınızın eksiklerini geciktirmeden tamamlayın. Günü geçmeden muayene ve sigortalarınızı zamanında yaptırın. Kesinlikle yolcu almayınız ve taşıtlarda asla sigara içmeyiniz" dedi.

Öte yandan taşıma şoförlerinin tamamına yakınının katıldığı seminerde taşıtlarda aranacak şartlar, taşımacılığın yükümlülüğü, trafikte uyulması gereken kurallar, taşıma yapan şoförlerin öğrencilere nasıl davranmaları gerektiği ve ilkyardım konularında bilgiler verildi. Bilgilendirme seminerinde yetkililer taşıma şoförlerine de söz hakkı vererek onların talep ve isteklerini de dinlediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber