5 yılda 2 bin 500 kadın mikrokredi aldı

Dar gelirli kadınlara tamamen güvene dayalı olarak kredi imkanı sağlayarak, kadın girişimciliğine ve toplumda kadının statüsünün gelişmesine katkıda bulunan Mikrokredi Elbistan Şubesi'nin hizmete başladığı günden bu zamana kadar 2 bin 500 kadının, 3 milyon 790 bin 406 TL mikrokredi kullandığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2013 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 yılda 2 bin 500 kadın mikrokredi aldı

Mikrokredi sisteminin tanıtımı amacıyla Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Mikrokredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan, Mikrokredi Sosyal İşletmecilik Genel Koordinatörü Esat Akgün, Mikrokredi Sosyal İşletmecilik Genel Koordinatör Yardımcısı Esra Duru Aynalı, Mikrokerdi Elbistan Şube Müdürü Fatma Yekteuşakları ve Mikrokerdi Elbistan Şubesi üyesi kadınlar katıldı.

Kadınların yoğun bir ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, şunları söyledi:

"Hibe ve yardım şeklinde yapılan destekler hepimizin malumu olduğu üzere kısa vadede birçok soruna ve sıkıntıya geçici de olsa çare olmaktadır. Ancak yoksulluk sorununa uzun vadede çözüm olamamaktadır. Bu bakımdan insanlara kendi işlerini kurmayı, çalışmaya özendiren ve teşvik eden iş yapma ve özgüven artırıcı imkanlar sunan mikrofinans uygulamasının artırılmasının ve yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Mikro finans basitçe bir yoksulluk ile mücadele tarzı ve projesi olmayıp aynı zamanda sosyal barışı tesis edebilecek önemli bir programdır. Mikro kredi çalışanlarına, faydalanıcılarına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmaların daha başarılı olmasını diliyorum."

Kahramanmaraş Mikrokredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan ise, Mikrokerdi Elbistan Şubesi'nin 2008 yılında faaliyete geçtiğini belirterek, "5 yıldır çalışmalarını büyük bir fedakarlık ve gayret içerisinde yürütmektedir. İlk etapta sadece temel kredi verilirken, bugün itibari ile artık işyeri olan üyelere girişimci kredisi, çeşitli ürünlere yönelik krediler, iletişim kredisi adı altında birçok kredi desteklemesi yapılmaktadır. Mikrokerdi Elbistan Şubesinin hali hazırda bin 269 aktif üyesi bulunmaktadır. Bugüne kadar 2 bin 500 bayan kredi kullandırılmış olup, toplamda 3 milyon 790 bin 406 TL kredi desteği sağlanmıştır. Kredilerin taksitlendirilmiş geri ödeme oranının yüzde 100 olması da uygulamanın Elbistan'da başarılı olduğunu göstermesi açısından da önemlidir" dedi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi ile kadınlara mikrokredinin sağlayacağı faydalar anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber