İstanbul Üniversitesi, Çapa ve Cerrahpaşa'nın tapusunu aldı

İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ), özellikle tapusu olmayan yerleşkelerinde karşılaştığı bürokratik sorunları aşmak üzere başlattığı tapu alma girişimleri olumlu sonuç verdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Üniversitesi, Çapa ve Cerrahpaşa'nın tapusunu aldı

İÜ'den yapılan açıklamada, Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet'in başlattığı çalışmalar sonunda üniversitenin, mevcut arazileri dışında 61 bin metrekare yeni araziye kavuştuğu, Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerinin tapularının alındığı belirtildi. Rektör Söylet, "Bizim esas hayalimiz tapular değildi onun üzerindeki binalardı. Allah bizlere, hepimize o binaların da yapılmaya başlandığını gösterir, bittiğini de inşallah görürüz. Çapa, Cerrahpaşa, Avcılar Güney ve Kuzey ve diğer yerleşkelerde üniversite adına inşa edilecek yapıların ihalesi TOKİ'ye verilmiştir" ifadelerini kullandı. Söylet, tarihi bir kurum olan üniversitenin deprem güvenliği açısından riskli çok sayıda binaya sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti:

KAMULAŞTIRMAYA 25 MİLYON LİRA

"Türkiye'nin de en büyük projelerinden birisi olan Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerimizin yerinde yeniden yenilenmesi, iki 'Dünya Hastanesi' ve 'Dünya Sağlık Yerleşkesi' yapmaya çalışıyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesi ve tamamlanması gibi bir misyonum olduğunu düşünüyorum. Hekimlerin, hastaların, hasta yakınlarının, öğrencilerin ve çalışanların rahat edebilecekleri, modern ve depreme dayanıklı binalar yapmayı hedefliyoruz." Prof. Söylet, üniversiteye tapuları almak için yer yer kamulaştırmalar yapıldığını ve hak sahiplerine 25 milyon lira ödendiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber