TBMM Danışma Kurulu toplanamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2006 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Danışma Kurulu, ANAVATAN grubunun katılmaması nedeniyle toplanamadı.

Toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç gelirken ANAVATAN Grubu adına katılan olmadı.

Koç, toplantıdan ayrılırken, Dilovası'nda olduğu gibi Türkiye'nin bir çok yerinde zehirli gizli atık bulunabileceğini söyledi.

Şu anda Türkiye'de, varillerin serbest dolaşımının söz konusu olduğunu ifade eden Koç, başka bölgelerde zehirli varil bulunup bulunmadığını Meclis'in araştırması için bir önerge verdiklerini hatırlattı. Dilovası Araştırma Komisyonu'nun bu konuyu da ele alması yönünde görüş bildirildiğini kaydeden Koç, taleplerini Genel Kurul'a grup önerisi olarak getirecekleri bildirdi.

Haluk Koç, Çevre Kanunu Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda "jet hızıyla geçtiğini" konunun tartışılmasına fırsat tanınmadığını savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Çevre Kanunu konusunda CHP'nin katkılarını engellemediklerini ifade ederek, "Tasarı temel kanun olarak görüşülürken CHP, alışılmış tavrını bir kez daha tekrarlamış oldu. Genel Kurul'u terk ediyor. Buna bizim 'illa içerde kalın' diyerek bir zorlama yapma imkanımız yok" dedi.

Kapusuz, tasarının uzun süre komisyonda görüşüldüğünü ve CHP milletvekillerinin de katkı verdiğini belirterek, Haluk Koç'un değerlendirmelerini "siyasi" olarak niteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber