Kuzeyden gelen kuğular göç yolundaki Fatsa'ya ulaştı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde her kış mevsimi sürüler halinde kuzeyden güneye göç eden kuğular, Bolaman Deresi’ni yine mesken tuttular.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuzeyden gelen kuğular göç yolundaki Fatsa'ya ulaştı

Kuzeyden geldikleri göç yolunda ilk olarak Perşembe Yason Burnu'nu gören kuğular, daha sonra körfez olması nedeniyle Bolaman Deresi'nde mola veriyorlar. Bir süre burada kalan kuğular, daha sonra güneye doğru yolculuklarını sürdürüyorlar.

Yaklaşık 300 yıl yaşadıkları sanılan kuğuların avlanması konusunda ağır yaptırımlar uygulandığı bildirildi. Konuya ilişkin düşüncelerini paylaşan Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Osman Güvenalp, kuğuları avlayanların 5 bin TL para cezasına çarptırıldığını söyledi. Avcıların kuğulara dokunmadığı gibi, kaçak avlananların da bilinçli olduğunu ifade eden Osman Güvenalp, "Vatandaşlarımız kuğu konusunda yeterince bilgi sahibi olmuşlardır. Bölge insanı, her yıl kuğuların Bolaman Deresi'ne geldiğini bilir. Bu yüzden hiçbir vatandaşımız bu hayvanlara dokunmaz. Zaten kuğu sürüsünün büyük bir bölümü güneye doğru göçlerini sürdürüyorlar. Fatsa'ya gelenler, sürünün içindeki zayıf kuğulardır. Bir süre sonra onlar da güneye gitmek için yola çıkacaklardır. Bazen gitmedikleri de olur. Havalar ısınmaya başlayınca kuzeye giderler. Kuğuların en büyük düşmanı atmacalardır. Kuğuların ensesine darbe indirerek etkisiz hale getirirler. Buna karşılık kafalarını kanatlarının arasına gömerek, hayatta kalmayı başarırlar" dedi.

Güvenalp ayrıca, Fatsa'daki kuğuların en az yüz yaşında olduğunu, o nedenle de etlerinin yenmediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber