Yeni binanın temeli atıldı

Amasya’da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yeni binasının temeli atıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni binanın temeli atıldı

Amasya'da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yeni binasının temeli atıldı.

Kirazlıdere Mahallesi'nde halen kullanılan hizmet binasının sahasındaki alana inşa edilecek binanın temel atma törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Trabzon Valisi A. Celil Öz, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay ile diğer yetkililer ve çiftçiler katıldı.

Amasya'nın ön plana çıkan tarımsal ürünler içerisinde kuru soğan ve elit tohumluk şeker pancarı üretiminde Türkiye genelinde birinci, haşhaş üretiminde 5., bamya üretiminde 6. ve kiraz üretiminde 7. sırada yer aldığını belirten Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "29 bin 390 çiftçi ailesinden 148 bin 948 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır" dedi.

Yaklaşık 3 milyon 535 bin liralık harcamayla inşa edilecek 6 katlı yeni hizmet binasının 41 araçlık otoparka sahip olacağını anlatan Vali Çomaktekin, Ekim 2014'te bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Törenin ardından makine ve ekipman desteği hakkı kazanan çiftçilere belgeleri verildi.

Vali Çomaktekin, makine ve ekipman desteği programı kapsamında 2013 yılında 628 başvuru sahibine 2 milyon 571 bin 363 liralık hibe desteği sağlandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber