27 Nisan 2006'nın önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MGK toplantısı
- Milli Güvenlik Kurulu, saat 13.30'da, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında toplanacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu, saat 14.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Milletvekili Hüseyin Güler, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Milletvekili Hasan Aydın, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Dışişleri Komisyonu saat 10.30'da, TBMM Milli Eğitim Komisyonu saat 10.00'da, TBMM KİT Komisyonu saat 11.00'de, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu saat 10.30'da, TBMM AB Uyum Komisyonu saat 13.30'da toplanacak.
- Meclis Araştırma Komisyonu üyesi 12 milletvekili, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Dilovası Beldesi'nde incelemelerde bulunacak.

Bakanların faaliyetleri
- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara'nın kadastro çalışmalarının tamamlanması dolayısıyla Çamlıdere İlçesi'nde yapılacak toplantıya katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Raşid Muhammed Raşid ile İstanbul'da biraraya gelecek.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Çırağan Sarayı'nda "Dünya İş Kadınları Zirvesi" programına katılacak.
- Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul'da, "Sağlık Turizmi-Turizm Sağlığı" konulu bir konferansa katılacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği'nin düzenlediği "Türkiye 8. Vergi Kongresi"nde konuşacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı konusunda partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 09.00'da Siyaset Okulu'nun açılış törenine, saat 10.00'da ATO Meclis toplantısına katılacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 13.00'te partiye katılanlara rozet takma törenine katılacak.
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 14.00'te Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli'yi kabul edecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Başkent İktisatçılar Derneği'nin saat 19.00'da düzenleyeceği Başkent toplantılarına, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Türk-Alman İşbirliği Konseyi 12. toplantısı saat 10.30'da başlayacak.
- Yüksek Öğretim Kurulu Rektörler Komitesi, saat 11.30'da toplanacak.
- Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından saat 09.30'da Karagöz Uluslararası Sempozyumu düzenlenecek.
- Ankara Üniversitesi Cebeci Sağlık Yüksek Okulu, saat 10.00'da 'Üreme Sağlığı' başlıklı konferans düzenleyecek.
- ABD Büyükelçisi Ross Wilson, saat 11.00'de ASO Başkanı Zafer Çağlayan ile birlikte 1. Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek.
- Fransız ünlü sinema sanatçısı Brigitte Bardot'un Mamak'ta yaşanan köpek katliamıyla ilgili Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yazdığı mektup saat 12.00'de okunacak.
- Türk Eğitim Derneği ile Fransa Büyükelçiliği arasında saat 17.00'de eğitim protokolü imzalanacak.
- Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşci Merhum Celal Atik, saat 13.00'te mezarı başında anılacak.
- Yenimahalle Esnaf ve Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından, saat 11.00'de ödül töreni düzenlenecek.
- Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası adına Genel Başkan Ayhan Çivi, saat 11.00'de Ziraat ve Halk Bankası yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacak.
- Tüm Bel-Sen üyeleri, saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- Lösev tarafından saat 15.00'de lösemili çocukların ailelerine gıda yardımı yapılacak.
- Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya gelecek. Kılıç, saat 10.00'da Türk-İş İl Temsilciliği'nde olacak.
- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen geleneksel 9. Bahar Şenlikleri kapsamında saat 10.00'da 'Süt Koşusu' yapılacak.
- Antalya'nın en büyük eğlence merkezlerinden Ally saat 22.00'de törenle açılacak.
- Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı tarafından saat 14.00'te "Risk Altındaki Çocuklar" konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek.
- Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından saat 14.00'te "Batı Akdeniz'de Deniz Kirliliği" konulu konferans verilecek.
- İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın katılımıyla Terörle Mücadele Şubesi'nde saat 11.30'da bir basın açıklaması yapılacak.
- Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Ahmed Khan Sherpo, Conrad Otel'de, Türkiye'den gönderilen deprem yardımlarıyla ilgili bir değerlendirme toplantısına katılacak.
- Bahçelievler Belediyesi, "Okullarda Şiddet Nasıl Önlenir" konulu bir panel düzenleyecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Dünya İş Kadınları Zirvesi" programına katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Panel
- İsveç Ticaret Merkezi, İsveç Büyükelçiliği ve Capital Dergisi ortaklığında yürütülen "GOOD-İyi Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilir Büyüme" programının üçüncü ayağı olan "Kurumsal İtibar ve Katma Değerli Yabancı Sermaye" paneli, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da katılımı ile saat 14.00'te Pera Müzesi'nde yapılacak.

Zirve
- Women In Business International tarafından her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen "Dünya İş Kadınları Zirvesi", bu yıl Türkiye İş Kadınları Derneği TİKAD'ın girişimiyle, 27-28 Nisan 2006 tarihlerinde İstanbul-Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Panel
- İsveç Ticaret Odası ve Capital Dergisi iş birliği ile düzenlenen "Kurumsal İtibar ve Katma Değerli Yabancı Sermaye" Paneli, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Doğan Cansızlar'ın katılımıyla saat 14.00'te Pera Müzesi Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Seminer
- İstanbul Sanayi Odası'nın, üyelerini AB'nin sosyal politika ve istihdam alanlarındaki mevzuatı, Türkiye'nin bu mevzuata uyum çalışmaları ve işletmelere muhtemel etkileri hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlediği "AB'nin Sosyal Politikaları ve Türkiye'ye Yansımaları" konulu seminer, saat 13.30-17.30 saatleri arasında İSO Odakule Meclis Salonu'nda yapılacak.

Toplantı
- İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği'ne (İSTAB) üye kuruluşların sürücülerinin, Türkiye'nin ilk ve tek sürüş teknikleri eğitim kompleksi Autodrom'dan alacakları "Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri Eğitimi" projesi ile ilgili toplantı saat 13.00'de Autodrom-Orhanlı/Tuzla'da yapılacak.

Konferans
- 4. Türkiye Bölgesel Taşımacılık Fuarı ve 4. Türkiye, Hazar, Karadeniz Taşımacılık Konferansı İstanbul Hilton Oteli Convention Center'da yapılacak. Konferans saat 09.00'da, fuarın açılışı ise saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

Basın toplantısı
- Türkiye'nin 'Vadeli İşlem Piyasaları'nda faaliyette bulunmak üzere kurulan ilk aracı kurumu olan DenizTürev, şimdi de Türk yatırımcısına dünya piyasalarında yepyeni ufuklar açacak bir hizmeti hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yatırımcılara 'zengin bir dünyanın kapıları'nı açacak ve Türkiye'de ilk kez DenizTürev tarafından sunulan uluslararası türev piyasalarda aracılık hizmetinin tanıtılacağı; aynı zamanda Türkiye ve dünya türev piyasalarının değerlendirileceği ve çarpıcı verilerle karşılaştırılacağı basın toplantısı, saat 09.30'da Movenpick Hotel'de yapılacak.

Fuar
- Tayland Ticaret Fuarı, Tayland Fahri Başkonsolosu Refik Göçer tarafından saat 11.15'de Lütfi Kırdar-Rumeli Exhibition Center'da açılıyor.

Toplantı
- TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Gaziantep'te saat 19.45'te düzenlenecek olan "Büyüme Sürecinin Neresindeyiz?" konulu toplantıya katılacak.

Konmak Fuarı Açılışı
- TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen KONMAK Konya Gıda, Ambalaj, Plastik ve Özel Markalı Ürünler Fuarları ile Değirmen Makineleri ve Yan Sanayi Özel Bölümü Fuarı'nın açılışı saat 12.00'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'nın seçildiği Irak'ta milli birlik hükümeti kurma çalışmaları hız kazandı. Hükümetin 1 ay içinde kurulması bekleniyor.

ABD'den İran'a yeni yaptırım hazırlığı
- ABD Temsilciler Meclisi İran'a uygulanan yaptırımları daha da ağırlaştıran yeni bir yasa tasarısını kabul etti.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer programı ile ilgili bu ülke ile ABD arasındaki karşılıklı tehditkar açıklamalar devam ediyor.

NATO dışişleri bakanları toplantısı
- NATO dışişleri bakanlarının gayri resmi toplantısı Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bugün başlıyor.

Abbas'ın Finlandiya ve Fransa ziyaretleri
- Filistin lideri Mahmud Abbas, Avrupa turu kapsamında Finlandiya ve Fransa'yı ziyaret edecek.

Putin-Merkel görüşmesi devam ediyor
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında Tomsk kentinde yapılan görüşme 2. ve son gününde.

AB adalet bakanları toplanıyor
- AB adalet bakanları 2 günlük bir toplantı için Lüksemburg'ta bir araya geliyor.

Aliyev'in ABD ziyareti devam ediyor
- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ABD ziyareti devam ediyor. Aliyev'in Cuma günü ABD Başkanı George W. Bush ile bir araya gelmesi bekleniyor. Liderlerin ana gündeme maddesini İran oluşturuyor. Aliyev, Azerbaycan'ın İran'a karşı muhtemel bir saldırıda yer almayacağını açıkladı.

Nepal'de ard Brigitte Bardot'un Mteşkes ilan edildi
- Nepal'de Maocu örgüt, tek taraflı olarak 3 ay süre ile ateşkes ilan ettiğini bildirdi.

SPOR GÜNDEMİ

- Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda saat 13.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi'nin 32. haftasında Cuma günü deplasmanda oynayacağı Vestel Manisaspor maçı için saat 17.00'de uçakla İzmir'e gidecek, buradan da karayoluyla Manisa'ya geçecek.
- Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Almanya'da düzenlenecek 2006 FIFA Dünya Kupası etkinlikleri kapsamında Hamburg Etnografya Müzesi'nde "Faszination Fussball" (Futbolun Sihiri) başlıklı serginin açılışına katılıyor. Açılış galasına ayrıca, Beckenbauer, Platini, Cruyff gibi bir çok ünlü isim katılacak.
- İstanbul Park'ta yapılacak MotoGP 2006'nın İstanbul ayağı öncesi Honda tarafından üretilen motosikletleri kullanan Marco Melandri, Nicky Hayden, Daniel Pedrosa, Toni Elias, Casey Stoner ve Andrea Dovizioso, The Marmara Oteli'nde saat 09.15'te ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler.
- İstanbul Park'ta yapılacak MotoGP 2006'nın İstanbul ayağı öncesi pilotlarla boğaz turu yapılacak.
- UEFA Kupası yarı final rövanş karşılaşmalarında Middlesbrough-Steaua Bükreş, Sevilla-Schalke 04 karşılaşmaları oynanacak.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber