8 camide plazma TV uygulaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki camilerde plazma TV'lerden dini yayın yapılmasına olanak sağlayacak uygulama başlatılıyor.

Bu kapsamda ilçedeki 8 camide minberlerin yanına kurulacak plazma TV'lerden DVD bağlantısıyla Kur'an-ı Kerim okunacak, vaazlar dinletilecek.

Sarıgöl Müftülüğünce başlatılan uygulama kapsamında, ilk plazma TV, Aşağı Koçaklar Mahallesi Camisinde kurularak, uygulama başlatıldı. Yaklaşık 2.500 YTL'ye mal olan sistem için diğer camilerde de para toplanıyor.

Sistemin 8 camide de gerçekleştirilmesinin ardından teknolojik girişimin bilgisayar alımıyla devam edeceği, bu şekilde kurulacak internet bağlantısıyla Merkez Çarşı Camisinden yapılacak yayının diğerlerinden izlenmesinin sağlanacağı kaydedildi. Ancak bu uygulama için izin alınması gerektiği, bu çerçevede herhangi bir sorunun yaşanmaması halinde uydu bağlantısının da kurulmasıyla ilçeye bağlı köylere de ulaşılmasına çalışılacağı bildirildi.

Sarıgöl'de başlatılan teknolojik çalışmanın ilk uygulaması, Aşağı Koçaklar Camisinde gerçekleştirildi.

Cemaatin, büyük ekran TV sayesinde Kur'an-ı Kerim ve vaazların CD'lerden gösterimini izlediği Aşağı Koçaklar camisinde, yeni uygulama için tören düzenlendi.

?CAMİLERİMİZDE TEKNOLOJİK DEVİR BAŞLADI?

Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin, söz konusu girişimiyle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, ?Artık çağ, teknoloji çağıdır. Din görevlileri olarak bunu yakalamamız gerekir. Bu amaçla ilçede başlattığımız çalışmalar olumlu sonuçlarını vermeye başladı? dedi.

Aşağı Koçaklar Mahallesi Camisi için vatandaşların da katkısıyla toplanan 28 bin YTL ile önce tadilatın yapıldığını, ardından 2.500 YTL'ye mal olan TV-DVD sisteminin kurulduğunu bildiren Müftü Metin, ayrıca Kur'an-ı Kerim ve vaazları içeren setlerin alındığını belirtti.

Metin, şunları kaydetti:

?Böylece vatandaşlarımıza ve öğrencilere artık buradan eğitim verilmeye başlanacak. Bu bir başlangıçtır. Diğer camilerimiz de plazma türü televizyon ve DVD alacaklar. Önümüzdeki günlerde tüm camilerimizde teknolojik eğitim başlayacaktır. Ayrıca çalışmalarım içinde Merkez Çarşı Camimizden yapacağımız vaazın aynı anda diğer camilerimizden canlı olarak izlenebilmesi sağlanacaktır. Çalışmalarımız son aşamasına gelmiştir.?

Sarıgöl Aşağı Koçaklar Camisi İmamı Ahmet Pala da, uygulamanın, halk arasında büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber