Okul bahçesine bırakılan şüpheli kutu polisi alarma geçirdi

Malatya’da, kediler üşümesin diye okul bahçesine konan kutudan yapılmış kedi evinin bomba olabileceği ihtimali üzerine okul boşaltılırken, şüpheli kutu ise fünye ile patlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2013 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul bahçesine bırakılan şüpheli kutu polisi alarma geçirdi

Malatya'da bir gün önce Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem ve dernek üyeleri, evlerinde kutulardan yaptıkları kedi evlerini şehrin çeşitli noktalarındaki parklara dağıtmışlardı.

Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesine de konan kedi evi, bomba olabileceği ihtimali üzerine Emniyet 155 hattına ihbar edildi. İhbar üzerine okula giden polis ekipleri, şüpheli kutunun okulun bahçe duvarının yanına bırakıldığını tespit edince, okul idaresinden öğrencilerin sınıflardan boşaltılarak okul alanı dışına çıkartılması istendi. Bu esnada okulun çevresindeki yollar da trafiğe kapatıldı ve ekipler bölgeye şerit çekerek güvenlik önlemi aldı.

Öğrenciler okuldan boşaltılınca olay yerine TEM şubesi bomba imha ekipleri istendi. Bomba imha ekibi, şüpheli kutuyu fünye bağlayarak patlattı. Şüpheli kutu boş çıkınca herkes rahat bir nefes aldı.

İhbarın doğru çıkmaması üzerine bölgedeki yollar yeniden trafiğe açılırken, ekipler de çevre güvenlik önlemlerini kaldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber