Hafta sonu yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soğuk ve yağışlı havanın bugün yurdu terk ederek yerini ılık ve yağışlı havaya bırakacağı, hafta sonu yurt genelinde gökgürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.
Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın Güney Ege ve Batı Akdeniz'de başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, 29 Nisan Cumartesi günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sürecek.
Yağışlı havanın 30 Nisan Pazar ve 1 Mayıs Pazartesi günlerinde de yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.
Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, yarın iç Ege ve Göller Yöresi'nde, hafta sonu iç Ege ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Karadeniz'de etkili olması bekleniyor.

UYARI

Hafta başından itibaren yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.
Bu arada yarın yurdun güneybatı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği, hava sıcaklığının ise tüm yurtta artarak mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.
Açıklamada, etkili gökgürültülü sağanak yağışla birlikte dolu yağışının da görülebileceği belirtilerek, bu nedenle meydana gelebilecek yıldırım düşmesi, sel ve doluya karşı tedbirli olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber