VDD: 'Kayıtdışı olmasa, benzin 1 YTL olurdu'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi Denetmenleri Derneği yaptığı açıklamada "Kayıtdışı olmasa, benzin 1 YTL olurdu" dedi.

Kayıt dışı ekonomi ülkemizde %70'leri aşmış bulunduğunu ve bugün ülkemizde kayıt dışı ekonomi ile maalesef etkin bir şekilde mücadele edilemediiğnğ belirten dernek yetkillileri bunun en önemli sebebi olarak da vergi inceleme birimlerinin çok başlı ve birbirinden koordinesiz olarak çalışması olduğunu belirti.

Denetim birimlerinin idari yapılanması hiyerarşik bir bütünlükten uzak olduğu için Başbakan tarafından sorunun çözümü için Nisan-2005'de Maliye Bakanına, vergi inceleme birimlerinin birleştirilmesi için altı ay süre verdiğini belirten Dernek "En kısa zamanda bu talimatın gereği yerine getirilir ise etkin ve verimli bir denetim yapısı oluşacağından kayıtdışı ekonomi kısa sürede kayıt altına alınabilecektir. Bu ise dolaylı vergilerin zamanla azaltılabilmesine imkan verecektir. Böylece vatandaşlarımız 3 YTL yerine 1 YTL ödemek suretiyle benzin alabileceğini" dedi.

Dernek açıklamasında "Bilindiği üzere dolaylı vergiler zengin ile fakirin aynı oranda vergilendirildiği vergilerdir. Bu vergiler ülkemizde toplam vergi gelirlerinin %70'ini aşmıştır. Kayıtdışı kayıt altına alınamazsa kamu vicdanını yaralayan bu çarpık tablo da devam edecektir. Kurumlar ve bireyler sorunlardan yakınmak yerine çözüme dönük katkı sağlamak durumundadırlar." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber