Kimlik numarasına düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kimlik numaralarının haziran ayından itibaren vergi numarası olarak kullanıcağını açıklarken, vergi konusunda da açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''İster seçim gelsin, ister seçim gitsin hiç farketmez. Biz aynı mali disipline devam edeceğiz'' dedi. Unakıtan, İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen ''Türkiye VIII. Vergi Kongresi''nin ''AB Giriş Sürecinde Türk Vergi
Sisteminin ve Vergi Denetiminin Sorgulanması'' konulu oturumuna katıldı.

Son zamanlarda Türkiye'nin gerçekleştirdiği en büyük yeniliğin AB ile müzakerelere başlaması olduğunu belirten Kemal Unakıtan, Türkiye'nin artık vergi de dahil her konuda AB kriterlerine göre yaşamaya başlayacağı görüşünü dile getirdi.

Bakan Unakıtan, konuşması sırasında, seçimlerin yaklaşması nedeniyle ''Vergiler konusunda bir taviz verilir mi?'' sorusunun gündeme getirildiğini anımsatarak, ''Benden böyle bir taviz beklemeyiniz. İster seçim gelsin, ister seçim gitsin hiç farketmez. Biz aynı mali disipline devam edeceğiz'' dedi.

Değişik bir uygulama yaptıklarını da kaydeden Bakan Unakıtan, şöyle konuştu:''Bütün kimlik numaraları Haziran ayından itibaren vergi numarası oluyor. Çünkü yıllardır bunun çalışması yapıldı, çalışmaları da bitti. Artık herkesin kimlik numarası vergi numarası olacak. Bundan sonra daha değişik sorular soracağız, (Kardeşim gel bakalım. 30 yaşına gelmişsin, şimdiye kadar ne kazanıyorsun, ne yedin ne içtin, nerden kazandın, bir hesabını ver bakalım) diyeceğiz. Soracağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber