300 milyon liralık fiber imza atıldı

TEİAŞ'ın fiber altyapı ihalesini kazanan Vodafone Türkiye, 4G için avantaj sağladı. Toplam 300 milyon TL'lik fiber yatırımı yapacak olan şirket, transmisyon maliyetini de düşürecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 08:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
300 milyon liralık fiber imza atıldı

4G mobil internet altyapısını doğrudan etkileyen fiber altyapı konusunda oyunun şartlarını değiştirecek ihale, nihayet sonuçlandı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEİAŞ), fiber altyapı ihalelerini Vodafone aldı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, "TEİAŞ'tan toplam 45 milyon 699 bin euro bedelle 15 yıllığına aldığımız ihaleler sayesinde, 2 yıllık süreçte fibere yapacağımız yatırım 300 milyon lirayı bulacak" dedi. Öğüt, Vodafone'un transmisyon altyapısını güçlendirecek projenin, Türkiye'nin Avrupa'dan Asya'ya fiber köprü olmasını da sağlayacağını söyledi.

PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Bu altyapının, gelecek mobil iletişim teknolojilerinde kullanıcılara 1 Gbps'ye (1000 Mbps) kadar bant genişliğinin karşılanması imkanı tanıyacağını aktaran Öğüt, TEİAŞ'la yapılan bu çalışma sonucunda Türkiye içi fiber ağ uzunluklarının 16 bin kilometreye ulaşacağını ifade etti. Öğüt, ortak hat kullanımlarına ilişkin ise "Operatörlerin kullanmak istediği hatlarımız varsa bunu paylaşmaya hazırız" dedi.

4G'de oyunun şartları değişiyor

Vodafone Türkiye, TEİAŞ ihalesi sonrasında 4G altyapısı için Türk Telekom ve Turkcell'in sahip olduğu fiber altyapıya karşılık elini kuvvetlendirecek. Bu iki şirket daha önce yaptıkları açıklamada 4G altyapısı için yatırıma hazır olduklarını ifade etmişlerdi. Yapılan kiralama anlaşmasıyla birlikte Vodafone Türkiye, rakiplerine 4G için "ben de hazırım" mesajı vermiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber