Din görevlileri belgelerini aldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde görevli 25 din görevlisi, 3 haftalık hizmet içi vaaz kursunu tamamlayarak belgelerini aldılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Din görevlileri belgelerini aldı

Çaycuma İlçe Müftülüğü'nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında, din görevlilerinin hizmet kalitesini artırmak, yeni doğan ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte personelinin bilgilerini yenilemek ve vaaz sunma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediği hizmet içi vaaz kursuna 25 İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım katıldı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete giren Ensar Yatılı Kur'an Kursu Toplantı Salonunda yapılan Hizmet İçi Eğitim Kursunu İlçe Müftüsü Ömer Keskin ve Devrek İlçe Vaizi Ekrem Özcan verdi.

İlçe Müftüsü Ömer Keskin kursun sonunda yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi; "Diyanet İşleri Başkanlığımız yüz yüze vaaz uygulamasını yaygınlaştırmayı amaçlamış bu sebeple İlçe Müftülüğü olarak 3 hafta süren Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenledik. İlk 2 hafta teorik olarak, vaazların ve vaizlerin niteliği, vaazlarda etkili iletişim, kaynak kullanımı gibi konuları paylaştık. Son haftada da pratik olarak vaaz uygulamalarına geçerek kursiyerlerin hazırlamış olduğu vaazları değerlendirdik. Yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahip, mesleğinde sürekli kendini yenileyen din görevlilerimizin, cemaatiyle yüz yüze yapacağı vaaz ve sohbetlerin bu kurslar vesilesiyle hem görevlimiz, hem de cemaat açısından çok daha olumlu sonuçları ve yansımaları olacağını ümit ediyorum. Vaaz ve irşatta etkili iletişime bir örnek verecek olursak, Hz. Osman bir gün kürsüye çıkıyor ve hiç konuşmuyor. Sadece gözleri yaşarıyor. Bunu gören cemaat ağlamaya başlıyor. Hz. Osman ağlıyor, cemaat hıçkıra hıçkıra ağlıyor. İşte bu vaaz ve irşatta etkili iletişimdir. Bizler de vaaz ettiğimiz cemaatimizle böyle bir iletişim kurabildiysek başarıya ulaşmışız demektir."

Sona eren kursta, kursiyerler 20 dakikalık bir sunum hazırladı. Kursun sonunda program düzenlenerek katılım belgesi verildi. Kurs sonunda Devrek İlçe Vaizi Ekrem Özcan'a İlçe Müftüsü Ömer Keskin tarafından plaket takdim edildi. 3 hafta süren Hizmet İçi Yüzyüze Vaaz Kursunun sonunda İlçe Müftüsü Ömer Keskin ve Devrek İlçe Vaizi Ekrem Özcan ile kursiyerler ile beraber Merkez Ensar Yatılı Kur'an Kursu'nun bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber