Kamuda da kiralık şoför ve otomobil dönemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2006 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda "Hizmet Alımı" uygulaması kapsamında birçok kamu kurum ve kuruluşu, personel yetersizliği ve işçilik maliyetlerinin artması nedeniyle, yakıt gideri içinde 700 YTL'ye kadar düşen maliyetlerde kiralık şoför ve otomobil alıyor.

Kamu kurum ve kuruluşları, mevcut personel yetersizliğini bazı alanlarda farklı yöntemlerle gidermeye çalışıyor.

Çay ocağı işletmeciliği ya da ulaştırma gibi konularda dışardan hizmet alan kamu, son dönemlerde daha düşük maliyetli olması nedeniyle ihaleyle şoför ve otomobil kiralamaya ağırlık vermeye başladı. Bugün ülke genelinde kamu kurumlarının birçok il ya da bölge müdürlüklerinde kiralık şoför ve otomobil tercih ediliyor.

Örneğin, sadece Konya'daki bazı kurumlarda yaklaşık 70 kiralık araç ve şoför hizmet verirken, bu rakamın bazı kurumların ihalelerinin sonuçlanmasıyla daha da artması bekleniyor.

Aylık olarak kiralama şartlarına ve yeni işe giren bir işçinin ya da memurun devlete maliyetine göre hesaplama yapıldığında kiralama yöntemi devlete önemli oranda tasarruf sağlıyor.

Konya'da bir bölge müdürlüğü, cumartesi-pazar tatil olmak üzere bireysel olarak ihaleyle katılan şoförü ile otomobiline benzin gibi tüm masrafları dahil ayda toplam 700 YTL ödüyor. Kamu, bunun için vergi, SSK ya da Bağ-Kur primi ödemiyor. Çünkü genellikle emekli şoförler tercih ediliyor. Bu ücret günde 70 kilometreye kadar yol yapılması durumunda geçerli...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber