İşadamı Cengiz: Taşerona iş vermek suç mu kardeşim

Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yüksek Hızlı Tren ihaleleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmada adının geçmesiyle ilgili olarak, "Taşerona iş vermek suç mudur kardeşim? Kime istersem ona iş veririm. Bu beni ilgilendirir. Verilemeyecek bir gram hesabımız yoktur" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşadamı Cengiz: Taşerona iş vermek suç mu kardeşim

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturmada Ankara-İstanbul YHT Projesinin 2. etabında Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaatın da yer aldığı ortak girişimin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın talimatları doğrultusunda taşeron firmalara işler verdikleri ve demiryolu rantını paylaştıkları iddiası yer aldı.

Bu iddialar üzerine aradığımız Mehmet Cengiz, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "İnşaat şirketimin yıllık cirosu 1.2 milyar dolar, 25 bin çalışanım var. Cengiz Holding olarak ise yıllık ciromuz 6 milyar dolara yaklaşıyor. Ne yapmışım, birine taşeron iş vermişim. Taşeron iş vermek suç mudur kardeşim? Verilmeyecek bir gram hesabımız yoktur. Neymiş taşerona 1 milyon liralık iş vermişim. Verilmişse verilmiştir. Bu beni ilgilendirir. Kime istersem ona veririm."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber