İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı kullanımında bulunan taşınmazlardan gerekli görülenlerin satışına olanak sağlayan tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Haber Giriş : 13 Ocak 2004 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı kullanımında bulunan taşınmazlardan gerekli görülenlerin satışına olanak sağlayan tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı taşınmazların satışını öngören yasayı çıkartan Hükümet, bu kez de Sağlık Bakanlığı'na bağlı taşınmazları satacak.

Sağlık Bakanlığı'na tahsisli Hazine mülkiyetindeki taşınmazlar ile Sağlık Bakanlığı kullanımında bulunan diğer taşınmazlardan gerekli görülenlerin satışına olanak sağlayan tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarı, Sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesini temin etmek, sayısı 479'u bulan ve halen devam eden yatırımların tamamlanarak hizmete sunulmasını ve deprem bölgelerinde bulunan mevcut hizmet binalarının depreme karşı güçlendirilmesini sağlamak ve sağlık hizmetlerinin finansmanında yaşanan zorlukların giderilmesini amaçlıyor. Tasarı, Sağlık Bakanlığı'na tahsisli Hazine mülkiyetindeki taşınmazlar ile Sağlık Bakanlığı kullanımında bulunan diğer taşınmazlardan gerekli görülenlerin, mülkiyetinin Hazine'ye bedelsiz devrinden sonra, Sağlık Bakanlığı ile mutabık kalınarak tahsislerini kaldırmaya ve Muhasebei Umumiye Yasası'na bağlı olmaksızın satmaya Maliye Bakanlığı'nın yetkili kılınmasını öngörüyor.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber