Cezaevinde marş ve slogana verilen cezaya iptal istemine ret

Mahkum mektuplarındaki "görülmüştür" damgasının iptal istemi de reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 21:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Anayasa Mahkemesi, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un, cezaevinde marş söyleyen veya slogan atan hükümlülere, haberleşme veya iletişim araçlarından yoksun bırakma veya kısıtlama cezası verilmesini öngören hükmünün iptali istemini reddetti.

Sincan İnfaz Hakimliği, baktığı bir davada, Kanun'un ilgili maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğuna karar vererek, iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Başvuruyu esastan görüşerek karara bağlayan Yüksek Mahkeme, düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olmadığına hükmederek, iptal istemini reddetti.

Anayasa Mahkemesi, Çankırı İnfaz Hakimliğinin aynı Kanun'un 68. maddesinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu da karara bağladı.

"Hükümlünün mektup, faks ve telgrafları alma ve gönderme hakkı"nı düzenleyen 68. maddenin iptali istemi de reddedildi.

Söz konusu kanun maddesi, hükümlünün, bu maddede belirlenen kısıtlamalar dışında, kendisine gönderilen mektup, faks ve telgrafları alma ve ücretleri kendisince karşılanmak koşuluyla gönderme hakkına sahip olduğunu öngörüyor. Madde ayrıca, hükümlü tarafından gönderilen ve kendisine gelen mektup, faks ve telgrafların, mektup okuma komisyonu bulunan kurumlarda bu komisyon, olmayanlarda kurumun en üst amirince denetlenmesini düzenliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber