Temizlik işlerinde devrim niteliğinde bir uygulama

Balıkesir Belediyesi temizlik işlerinde devrim niteliğinde bir uygulamaya başlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2013 23:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Temizlik işlerinde devrim niteliğinde bir uygulama

Belediye tarafından alınan ve taksi şeklinde giydirilecek olan 3 metreküplük 2 adet çöp aracı, çarşı merkezinde sürekli ring yaparak çöp toplayacak. Çöpü fazla vatandaşların 444 40 10'u araması halinde ise çöp taksi evlerden çöp almak için verilen adrese ulaşacak.

Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, temizlik işlerinde yeni uygulamaya konulacak olan çöp taksi hakkında bilgi verdi. Öztozlu, "Balıkesir Belediyesi olarak temizlik ve özellikle çöplerin toplanmasında hassasiyet gösteriyoruz. Yeni uygulama çerçevesinde belediye olarak biri elektrikli olmak üzere 2 adet 3 metreküplük çöp aracı satın aldık. Bu araçları ticari taksi şeklinde giydireceğiz. Çöp taksilerimiz şehrin en hareketli noktası olan çarşı bölgesinde vatandaşlarımıza hizmet verecek. Çarşı merkezinde yoğun olan lokanta, fast food gibi fazla çöp üreten işyerleri bu çöplerini çöp konteynırlarına ya da yerkonlara taşımak durumundaydı. Bu uygulama çerçevesinde 2 çöp taksimiz çarşı merkezde ring halinde bulunacak. Esnaf, araç geçerken çöpünü çıkarıp araca boşaltabilecek. Bunun haricinde mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın evde fazla çöpü olduğu takdirde 444 40 10 hattını ücretsiz arayıp çöp aracını çağırabilecek" dedi.

444 40 10 numaralı hattan gece yarısına kadar çöp taksi talebinde bulunulabileceğini söyleyen Ali Öztozlu, çöp taksilerin avantajından söz etti. Çöp taksilerin dolduktan sonra içindeki bulunan çöpü normal çöp aracına nakledeceğini ve bu sayede hiç bir zaman çarşı merkezinden ayrılmayacağını kaydeden Öztozlu, belediye temizlik hizmetlerinin hafta içi her gün cami ve ev temizliği yaptığını söyledi. Ali Öztozlu, engelli ve yaşlı vatandaşların 444 40 10 nolu telefonu araması halinde temizlik ekibinin ihtiyaç sahibi kişinin evini temizlediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber