Okulda muhtarı bıçakladı

Haber Giriş : 28 Nisan 2006 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da Yenibey Mahallesi Muhtarı 40 yaşındaki İsmail Tilhe, tartıştığı bir okula izinsiz girip, öğrencileri rahatsız eden 17 yaşlarındaki Müslüm adındaki genç tarafından bıçaklandı.

Olay, saat 12.00 sıralarında Hürriyet İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, soyadı belirlenemeyen Müslüm, duvardan atlayıp, okula izinsiz girerek öğrencileri ve öğretmenleri sözle taciz etmeye başladı. Okul yöneticileri, Müslüm'ü okuldan çıkaramayınca, mahalle muhtarı İsmail Tilhe'den yardım istedi. Okula gelen Tilhe, Müslüm'e okuldan çıkmasını söyledi. Okulda bağırıp, öğrencileri rahatsız eden Müslüm, muhtar ile tartışmaya başladı. Bu sırada genç, cebinden çıkardığı bıçağı öğrencilerin önünde muhtarın sol koluna saplayıp, kaçmaya başladı. Yaralı halde Müslüm'ün peşinden koşan muhtar Tilhe, saldırganı yakalayamadı.

Çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan mahalle muhtarı Tilhe, tedaviye alındı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen muhtar, taburcu edildi. Müslüm'ün okulda öğrencilerden haraç aldığını iddia eden muhtar İsmail Tilhe, ?Okula gelip, öğrencileri uyuşturucuya, uçucu madde bağımlılığına alıştırmaya çalışıyorlar. Güvenlik güçleri görevlerini yapmayınca okullarda bu tür şiddet olayları artıyor. Her okula, polis ekipleri koyulması gerekir. Yoksa bu olayların sonu gelmez? dedi.

Öğrencilerin, okulda her an için bir olaya karışmakla karşı karşıya kaldığını belirten bazı veliler, olayın ardından okula gelip, çocuklarını aldı. Okullardaki güvenliğin artırılması gerektiğini belirten öğrenci velisi Nazife Volkan, ?Yaşanan şiddet olaylarından sonra çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz. Her gün bir okuldan şiddet haberleri alıyoruz. Okullardaki güvenlik önlemleri yetersiz. Öğretmenler bile tehlike altında? diye konuştu.
Polis, muhtarı yaralayan genci yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber