Somalı maden işçileri çaresiz

Manisa'nın Soma'da ilçesinde 20 Ekim tarihinde 1 işçinin ölümü 27 işçinin de yaralanması ile sonuçlanan yangın sonrasında işveren tarafından kapatılan maden ocağının ardından aynı işverenin sahibi olduğu diğer Maden Ocağı'nın da kapatıldığı iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2013 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Somalı maden işçileri çaresiz

Aynı işverene ait başka madende çalıştırılma sözü verilmesine rağmen sözün yerine getirilmediğini, yaklaşık 2 aydan bu yana çalışmalarına izin verilmediği gibi çıkışlarının verilmemesinden dolayı mağdur olduklarını söyleyen Maden işçileri Cengiz Topel Meydanı'nda seslerini duyurmaya çalıştı. Çok sayıda işçi, ne maaşlarını ne tazminatlarını ne de çıkışlarını alamadıklarını belirtti. Çıkış verilmemesi nedeniyle başka bir işe giremediklerini söyleyen Maden işçileri çıkmazda kaldıklarını ifade etti. İşçiler, "Yakında hepimiz icralık olacağız. Maaşlarımızı alamıyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Esnaflara, bankalara borçlarımız var. Yakında hepimiz icralık olacağız. Çıkışlarımızı da vermedikleri için başka bir işyerinde de çalışamıyoruz. Biz maaşımızı istiyoruz, tazminatımızı istiyoruz. Hiç olmazsa çıkışımızı istiyoruz. Yeni yıla giriyoruz. Cebimizde 5 kuruş paramız yok." dediler.

KAYMAKAM ATÇI, "NE GEREKİYORSA YAĞACAĞIZ"

Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı ve Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye de sıkıntılarını anlatan işçiler çok zor durumda olduklarını ifade ettiler. Kaymakam Atçı da bu maden ocağında işverenin çok sıkıntılı olduğunu dile getirerek "Ne gerekiyorsa girişimler yapılacak, mağduriyeti gidermeye çalışacağız." dedi. Başkan Ergene ise siyasi yönden gerekli girişimlerde bulunacağını söyleyerek işçilerin mağduriyetini gidermeye çalışacaklarını söyledi.

Maden iş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri Vedat Ünal, H. Hüseyin Yıldız, Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay da Cengiz Topel Meydanı'nda işçilerle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Sendikacılar, avukatları aracılığıyla işçilerin sorunlarının çözümü için uğraşacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber