'Neden okumuyoruz?'u araştırdılar

Kütahya Fatih Orta Okulu yöneticileri, 125’i erkek, 120’si kız olmak üzere 245 öğrenciye 'Neden okumuyoruz?' konulu bir anket çalışması yaptırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Neden okumuyoruz?'u araştırdılar

Kütahya Fatih Orta Okulu yöneticileri, 125'i erkek, 120'si kız olmak üzere 245 öğrenciye 'Neden okumuyoruz?' konulu bir anket çalışması yaptırdı.

Anket sonuçlarına göre, kitap okumanın en büyük nedeni olarak internet ve televizyon olduğunu ortaya çıktı.

Okulmun Türkçe öğretmeni Hacer Akçaalan, yaptığı açıklamada, "Anket sonuçları incelendiğinde televizyon ve internetin yüzde 62,9 ile okumayı engelleyen en büyük etken olduğu, bunu yüzde 62 ile okuma saatlerinin olmaması, ve sanal kitap özetlerine kolay ve çabuk ulaşılmasının yüzde 40,8 ile okumayı olumsuz etkileyen etmenler olduğu tespit edildi. Kitap okumada rol model alınanın, yüzde 60 ile anne-baba olması, ebeveyn eğitiminin önemini bir kez daha gün yüzüne çıkarmaktadır" dedi.

Hacer Akçaalan, anket çalışmasında desteklerinden dolayı Rehber öğtretmeni Özlem Gündüz'e ve Okul Müdürü Murat Şahin'e teşekkür etti.

Okulun diğer Türkçe öğretmeni Tahir Güçlü ise, anket sonuçları doğrultusunda, ebeveyn bilgilendirme ve doğru teknoloji kullanımı konusunda seminerler düzenleyecekleri belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber