Yer altı çarşısı giriş kapıları modernize ediliyor

Erzincan Belediyesi şehir merkezinde bu güne kadar gerçekleştirdiği 9 iş merkezinde çevre düzenlemesi çalışmalarına ilave olarak şimdide Yer altı Çarşısı giriş kapıları modernize ediliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yer altı çarşısı giriş kapıları modernize ediliyor

Erzincan Belediyesi şehir merkezinde bu güne kadar gerçekleştirdiği 9 iş merkezinde çevre düzenlemesi çalışmalarına ilave olarak şimdide Yer altı Çarşısı giriş kapıları modernize ediliyor.

Bu alanda bulunan büfe, taksi durağı gibi alanlar da bu kapsamda birlikte değerlendiriliyor. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, projeyi değerlendirmek üzere Yer Altı Çarşısı esnafı ile bir araya geldi. Yürütülen projeyi esnafın görüşlerini de alarak şekillendirmeyi planladıklarını söyleyen Çakır, kent merkezine yakışır bir bölge kurmayı planladıklarını ifade etti. 1992 depreminin ardından yapılan iş merkezlerine yönelik çevre yenileme çalışmalarının elzem olduğunu söyleyerek bu güne kadar kentin en büyük 8 iş merkezinde kaldırım, çevre düzenlemesi, merdiven düzenlemeleri ve engelli rampası inşaatı gibi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Çakır: "Mülkiyeti Belediyemize ait olan Alparslan Türkeş İş Merkezi'nin kaldırımları ve girişi dışında dış cephesini de yeniledik. Bu iş merkezinde çalışmalarımız halen devam ediyor. Yine mülkiyeti belediyemize ait olan Süleyman Demirel İş Merkezi'nde cephe yenileme çalışması projesini tamamladık.Bugün ise Büyük Çarşı önünde bir çalışma yürütüyoruz. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İnşaat Ekibinin gerçekleştirdiği çalışma ile Büyük Çarşı'nın girişi daha kullanışlı hale gelirken, kaldırım ile çarşı önü tretuvarları bir bütün haline getiriliyor. Erzincan Belediyesi, yenileme çalışmalarında engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha kolay hale getirmek adına çarşı önünde bulunan merdivenlere de engelli rampaları yapıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber