'Müdürlere hindi yetiştirme görevi veriliyor' haberine MEB'den açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'de müdürlere hindi yetiştirme görevi 26.04.2006

Aşağıdaki açıklama Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmıştır. Açıklamaya konu haber 26 Nisan tarihinde sitemizde yer aldığı için açıklamayı aynen yayımlıyoruz.


'Müdürlere Emeklilik İçin Baskı' Yapıldığı İddialarına Cevap

?Müdürler şapkadan tavşan çıkaracak? ve ?Müdürlere emeklilik için tavşanlı baskı? başlıklı haberlerle ilgili olarak Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklama;

Sayın; Saygı Öztürk

Gözcü Gazetesi Köşe Yazarı

25.04.2006 tarihli Gözcü Gazetesi'ndeki ?Müdürler şapkadan tavşan çıkaracak? başlıklı köşe yazınızda ve aynı tarihli ?Müdürlere emeklilik için tavşanlı baskı? başlıklı Hürriyet Gazetesi'ndeki haberinizde, kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikte yanlı ve yanıltıcı bazı ifadeler yer almaktadır. Bu yüzden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Bu amaçla;

1 ? Haberde yer alan personelin büyük bir kısmı APK uzmanlığına 2003 yılından önce atamaları yapılmış olup bu görevlerini sürdürmekte iken, 22.12.2005 tarih ve 26033 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ?Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu? ile Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'nın kaldırılması üzerine, bu dairede görev yapan APK uzmanlarının, tüm kazanılmış hakları da korunmak suretiyle kendi istekleri de dikkate alınarak Bakanlığımız merkez teşkilatı birimlerine mülga APK uzmanı olarak atamaları yapılmıştır. Yapılan bu atamalar sadece bu personele münhasır yapılan bir atama olmayıp, yukarıda bahse konu edilen kanunun bir gereği olarak APK bünyesinde çalışmakta olan tüm personel bu şekilde Bakanlığın diğer birimlerine dağıtılmıştır.

2 ? İlköğretim müfredatının değiştirilmesi, liselerin dört yıla çıkarılması, mesleki ve teknik eğitim programlarına çağın şartlarına göre yeniden düzenlenmesine paralel olarak hazırlanacak programlarda görev almak üzere yüzlerce öğretmen görevlendirilmiş ve öğretmenleri bir çoğu çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu çalışmalarda uzman unvanı taşımakta olup ve belli bir tecrübeye sahip personelden yararlanılmaması da düşünülemez.

3 ? Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğümüze bağlı 925 Halk Eğitim Merkezi bulunmaktadır. Bu merkezlerin bulunduğu yörelerin ihtiyaçlarına göre 650 civarında kurs açılabileceği valiliklere duyurulmuştur. Uygulanmakta olan kurs programlarından günün ihtiyaçlarını karşılamayanların revize edilmesi, programı olmayan kursların programlarının hazırlama çalışmalarının tamamlanması için haberde adı geçen mülga APK uzmanlarına kadro ünvanları ve hizmet deneyimleri dikkate alınarak kurs programı hazırlanmasında koordinasyon görevi verilmiştir. 657 sayılı kanunun 10. maddesinde ifade edilen hükümler çerçevesinde anılan kişiler 20-24 Mart 2006 tarihlerinde ?Programa Hazırlama ve Geliştirme Teknikleri Semineri?ne alınmışlardır. Hazırlamakla yükümlü oldukları programları verilen süre içerisinde tamamlamayanların ek süre istekleri karşılanmıştır.

4 ? Haberde sözü edilen ?personelin emekliliğe zorlandığı' ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Bir Daire içerisinde aynı unvanlı bir kısım görevliler çalışırken aynı unvanlı başka görevlilerin çalışmalarını temin etmemek o dairede çalışan personel arasında hakkaniyete uygun olmayan bir durumun ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Devletten maaş ve ek ders ücreti alan kamu görevlilerine kamu yararı ve hizmet gerekleri noktasında sorumluluklar vermek yasaların hükme bağladığı hususlardır.

Söz konusu yazınızı bu bilgiler ışığında yeniden değerlendirmenizi diler, saygılar sunarız?

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber