Kışla'da erken terhis heyecanı

28. Mekanize Piyade Barış Gücü Tugayında askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararnameden yararlanan ve erken terhis hakkı kazanan 156 asker için tören düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kışla'da erken terhis heyecanı

Mamak 28. Mekanize Piyade Barış Gücü Tugayında askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararnameden yararlanan ve erken terhis hakkı kazanan 156 asker için tören düzenlendi.

Orgeneral Şeref Akıncı Kışlasındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Terhis olan askerlere hitaben bir konuşma yapan Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü, askerlik hizmetinin 12 aya indirilmesi neticesinde, Kanun'un geçerli olduğu 1 Ocak 2014 tarihi itibari ile 12 ay askerlik hizmetini tamamlamış Mehmetçikler için tören düzenlediklerini söyledi.

"Yılın bu son gününde, arkadaşlarımızı birliğinden ve Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan silahlı kuvvetlerimizden buruk bir sevinç ile uğurluyoruz" diyen Ünlü, "Sizleri değerli ailelerinizin bizlere teslim ettikleri gibi sağ salim göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Ünlü, şöyle devam etti:

"Sizler ülkemizin dört bir yanından bu vatani görevi yapmak ve bu kutsal vatan uğruna gerektiğinde gözünü kırpmadan canını vermek için asker oldunuz. Her kelimesi bizlere tevdi edilmiş sorumlulukları ve sahip olmamız gereken nitelikleri ifade eden, 'asker' kelimesi temelde Arapça bir kelime olup, zamanla ordumuzun özünü ifade eden anlamıyla kahraman Türk askeriyle bütünleşmiştir."

Kelimenin ilk harfi olan "E"nin ulviyet-i ruhiye anlamını taşıdığına işaret eden Ünlü, şunları söyledi:

"Bir askerin şan, şeref, namus, haysiyet, bayrak, vatan, millet ve hürriyet gibi yüksek duygularla yoğrularak hayatı ve ölümü hiçe sayan bir ruh yüksekliğine ulaşması anlamını taşır. İkinci harf olan 'S' selamet-i fikriye, her koşulda fikren ve bedenen sağlam doğru ve mert olma anlamını taşır. Üçüncü harf olan 'K' ise, keramet-i tabiyedir. Yani, bilimsel anlamda askerlik hizmetlerinin gereklerini en iyi şekilde bilmek, anlamak ve yaşamaktır. Son harf olan 'R' ise riyazat-ı bedeniyye yani her türlü tabiat şartlarına, yokluklara ve zor şartlara alışabilecek bir vücut dayanıklılığına sahip olma anlamını taşımaktadır. Kahraman Mehmetçikler, tüm faaliyetlerde mensubu olmaktan şeref duyduğumuz bu asker ocağında bu bahsettiğim 'Asker' tanımına uygun askerler yetiştirmek bizlerin en kutsal sorumluluğudur."

Askerlerin de bu sorumluluğun yerine getirilmesi için üzerilerine düşen görevleri büyük bir özveri ile yerine getirdiklerini vurgulayan Ünlü, askerliğin her Türk gencinin hayatında yer tutan çok kritik bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

-"Gözünüz arkada kalmasın"-

Ünlü, "Biliniz ki tüm bu yaşadığınız zorluklar, edindiğiniz tecrübeler, buradan sonra devam edeceğiniz hayat mücadelesinde ayaklarınızın yere daha sağlam basmasını sağlayacak, olgunluk ve güç katacaktır" dedi.

Terhis olan askerlerin yaptıkları hizmetler dolayısıyla kendileriyle gurur duyması gerektiğini de vurgulayan Ünlü, "Gözünüz arkada kalmasın ki kardeşleriniz, çocuklarınız ve Türk milletinin gönlü vatan sevgisi ile dolu kahraman evlatları, bu kutsal vatan görevini sizlerden devralarak devam ettirecek ve ordumuzun gücünü muhafaza ettireceklerdir. Unutmayınız ki güçlü ordu, güçlü Türkiye'dir" diye konuştu.

Asker arkadaşlıklarına da değinen ve bu arkadaşlıkları unutmamalarını isteyen Ünlü, terhis olanlara yeni hayatlarında başarılar diledi.

-Arkadaşlarıyla vedalaştılar-

Terhis askerler adına konuşan Piyade Onbaşı Mehmet Özdemir de askerlik görevini layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, komutanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ünlü, askerlik hizmetleri sırasında başarı gösteren askerlere çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra terhis hakkı kazanan askerler, arkadaşları ile vedalaştı.

Tören, resmi geçitle son buldu.

Terhis hakkı kazanan 156 askerin, yarın sabah saatlerinde yapılacak uğurlamanın ardından memleketlerine gidecekleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber