Öğrenciler, kanserde erken teşhisinin önemini anlattı

Elbistan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencileri tarafından kurulan ‘Kanser Düşmanları Grubu', vatandaşlara kanserde erken teşhisin önemini anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler, kanserde erken teşhisinin önemini anlattı

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği Liseler arası ödüllü 'Kanserle Mücadele Grubu Yarışma Projesi' kapsamında Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Elbistan Devlet Hastanesi'nde kurdukları stantta dağıttıkları broşürlerle, kanserde erken teşhisin önemi hakkında vatandaşları bilgilendirdiler.

Dağıttıkları broşürler ile birlikte verdikleri kanser tarama kartlarıyla vatandaşları Karaelbistan Sağlık Ocağı binasında faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) yönlendiren öğrenciler, insanların ücretsiz kanser taraması yaptırmalarını sağladılar.

'Kanser Düşmanları Grubu' öğrencilerine Elbistan Devlet Hastanesi'nde kurdukları stantta Elbistan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Öner, Meslek Dersi Öğretmeni Muazzez Aksu ve Danışman Öğretmen Sibel Ak destek oldu.

Öğrencilerinin kurdukları 'Kanser Düşmanları Grubu' ile vatandaşlara kanserde erken teşhisin önemini anlattıklarını söyleyen Elbistan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Danışman Öğretmeni Sibel Ak, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Liseler arası ödüllü 'Kanserle Mücadele Grubu Yarışma Projesi' kapsamında kanser erken teşhisi ve halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla yapılan bir çalışma. Bireyleri bilinçlendirmeye ve tetkik tarama merkezi olan KETEM'e yönlendirmeye ve bu sayede çok yaygın görülen kanser türlerinin erken tespit edilmesini sağlayarak yaşam kalitesini artırma ve iyileştirme hedeflenmektedir. Bu amaçla okulumuz 9. sınıf öğrencileri arasında kurulan "Kanser Düşmanları Grubu" ile bu proje için çalışma hazırladılar. Bu proje kapsamında okul öğrencileri ve velilerine seminer düzenleyerek, broşür dağıtarak, bireyleri KETEM'e yönlendirerek kanserin erken teşhisine yardımcı olunmakta. Bizlere bu projede destek olan okul yönetimine, hastane yönetimine, RAM'a ve Elbistan Belediyesi'ne teşekkür ederiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber