Dede Korkut Topluluğundan Sarıkamış tepkisi...

Sarıkamış şehitlerini hatırlamayan Ardahan Üniversitesine tepki.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2013 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dede Korkut Topluluğundan Sarıkamış tepkisi...

Ardahan Üniversitesi Dede Korkut Topluluğu, Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin askerin anılmadığı gerekçesiyle Üniversiteye tepki gösterdi.

Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Dede Korkut Topluluğu üyeleri, Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin askerin Ardahan Üniversitesi tarafından bir etkinlikte dahi anılmadığını öne sürdü. Grup adına konuşan Ercan Ürker, Sarıkamış'ın önemini hatırlatarak şehitleri unutulmasına tepki gösterdi. Ülker, "Tepkimiz bugün şehitlerimizi unutan Ardahan Üniversitesi'nedir. Ardahan Üniversitesi, dönem boyunca birçok etkinlik yapmış ama ne yazık ki bu toprakları vatan toprağı yapmak için çıkan ve şehadete eren şehitlerini unutmuştur" dedi.

NOEL'İ DEĞİL MEKKE'NİN FETHİNİ KUTLAYANLARDANIZ

Bu gece Mekke'nin fethini de kutlayacaklarını ifade eden Ürker, ''Biz Mekke'nin fethini kutluyoruz. Ayrıca 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan geceyi Noel diye değil, Mekke'nin Fethi olarak kutlayanlardanız. Noel diye kutlayanlara da sözümüz şudur ki, bizler peygamber ümmetiyiz. Dede Korkut torunlarıyız. Noel babanın çocukları değiliz" diye konuştu.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber