2007 sonunda hedef 207 bin konut

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2006 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Çerkezköy Kapaklı'da yaptırılan 1160 konutluk Yıldızkent Konutları'nın ve 24 derslikli ilköğretim okulunun teslim törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, programa gecikmesinden dolayı vatandaşlardan özür dileyerek, haklarını helal etmelerini istedi. Başbakan, 12 ayda teslim edecekleri konutları, doğalgaz bağlantısının zamanında yapılmaması nedeniyle 4 aylık bir gecikmeyle 16 ayda teslim edebildiklerini, bugün 1160 konutu her şeyi tamamlanmış olarak hak sahiplerine teslim edeceklerini belirtti.

TOKİ'nin Türkiye genelinde yürüttüğü toplu konut çalışmalarında önemli yollar kat edildiğini ifade eden Erdoğan, ''Kar yok, faiz yok. Artık enflasyon da yok.

Geçen yıl yüzde 7.7 olan enflasyonda bu yıl hedef yüzde 5. Hiçbir yerle mukayese edilemeyecek imkanları halkımıza sunuyoruz. 10-20 yıl vadeyle kira öder gibi vatandaşımızı konut sahibi yapıyoruz'' diye konuştu.
''2007 SONUNDA HEDEF 207 BİN KONUT''

Erdoğan, bu yıl 165 bin konut inşaatının devam ettiğini, 65 bininin teslim aşamasına geldiğini, 2007 yılı sonunda hedefin 207 bin konut olduğunu ifade ederek, vatandaşları ucuz, sağlıklı ve sağlam konutlarda yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

Tekirdağ'da 4 bin konutun daha yapılacağını bildiren Erdoğan, konuşmasının ardından konut sahiplerinden bir bölümüne evlerinin anahtarlarını teslim etti.
Maliye Bakanı Kemal Un akıtan ve törene katılan bürokratlar da hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

Erdoğan, daha sonra TOKİ tarafından yaptırılan örnek konutlardan birisinin hak sahibini evinde ziyaret ederek, konutu gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber