Aile hekimlerine zorunlu nöbet görevi yasalaştı

Aile hekimleri ile aile sağlık elemanlarına zorunlu nöbet görevi verilmesini öngören düzenleme Mecliste yasalaştı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ocak 2014 23:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Aile hekimlerine zorunlu nöbet görevi yasalaştı

Aile hekimleri ile aile sağlık elemanlarına zorunlu nöbet görevi verilmesini öngören düzenleme Mecliste yasalaştı.

Mecliste verilen önerge ile nöbet maddesinde değişiklik yapıldı. Daha önce ayda 16 saat nöbet görevi verilmesini öngören tasarı metni, ayda 9 saate düşürülmüştür. Bu zorunlu olarak verilmesi gereken süredir. İhtiyaç olması halinde bu sürenin üzerinde de nöbet görevi verilebilecektir.

KOMİSYONDAN GEÇEN METİN

MADDE 52- 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3 üncü maddesinin beşinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş, yedinci fıkrasında yer alan "tetkik ve sarf malzemesi iderleri" ibareleri madde metninden çıkarılmış ve aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının ayda asgari on altı saat nöbet tutmaları zorunludur."

"Aile hekimlerince talep edilen tetkik ve sarf malzemelerinin giderleri halk sağlığı müdürlükleri tarafından hak sahiplerine ayrıca ödenir."

TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLEN METİN

"Madde 52 - 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3 üncü maddesinin beşinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiş; yedinci fıkrasında yer alan 'tetkik ve sarf malzemesi giderleri' ibareleri madde metninden çıkarılmış ve aynı fıkranın sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında ayda asgari sekiz saat; ihtiyaç halinde ise bu sürenin üzerinde nöbet görevi verilir. Bunlara entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde artırımlı ücretten yararlananlar hariç olmak üzere, 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi çerçevesinde nöbet ücreti ödenir."

"Aile hekimlerince talep edilen tetkik ve sarf malzemelerinin giderleri halk sağlığı müdürlükleri tarafından hak sahiplerine ayrıca ödenir."

'Tam gün' tasarısı Genel Kurul'da kabul edildi

MEVCUT KANUN METNİ

3. maddesinin beşinci fıkrası

Sözleşme yapılan aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarına, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre belirlenen en yüksek brüt sözleşme ücretinin aile hekimi için (6) katını, aile sağlığı elemanı için (1,5) katını aşmamak üzere tespit edilecek tutar, çalışılan ay sonuçlarının ilgili sağlık idaresine bildiriminden itibaren onbeş gün içerisinde ödenir. (Ek cümle: 04.07.2012 - 6354 S.K./12. md.) Entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde artırımlı ücretten yararlananlar hariç olmak üzere, aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına ihtiyaç ve zaruret hasıl olduğunda haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde belirtilen yerlerde nöbet görevi verilebilir ve bunlara aynı maddede belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde nöbet ücreti ödenir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber