İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yerel Yönetim Reform Tasarıları

Bilindiği üzere,13.1.2004 tarihinde İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Başbakanlık Merkez binasında yaptığı basın toplantısı ile yerel yönetim reformu kapsamında hazırlanan üç tasarı hakkında çeşitli bilgileri kamuoyuna aktarmıştır. Ancak, Sayın Aksu'nun hem konuya hakim olmaması hem de sadece medyatik olabilecek detayları gazetecilerle paylaşması nedeniyle, "Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısının" ikinci ayağını oluşturan Yerel Yönetim Reformu tasarıları tam alamıyla kamuoyuna aktarılamamıştır. Bu çerçevede, özellikle konuyla yakından ilgilenen ziyaretçilerimizin görüş belirtmelerini sağlamak amacıyla "Belediye Kanunu Tasarısı", "Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı" ve "İl Özel İdaresi Kanunu Tasarısı" metinlerini bir kez daha yayımlıyoruz.

Haber Giriş : 14 Ocak 2004 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel Yönetim Reform Tasarıları

Bilindiği üzere,13.1.2004 tarihinde İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Başbakanlık Merkez binasında yaptığı basın toplantısı ile yerel yönetim reformu kapsamında hazırlanan üç tasarı hakkında çeşitli bilgileri kamuoyuna aktarmıştır. Ancak, Sayın Aksu'nun hem konuya hakim olmaması hem de sadece medyatik olabilecek detayları gazetecilerle paylaşması nedeniyle, "Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısının" ikinci ayağını oluşturan Yerel Yönetim Reformu tasarıları tam alamıyla kamuoyuna aktarılamamıştır. Bu çerçevede, özellikle konuyla yakından ilgilenen ziyaretçilerimizin görüş belirtmelerini sağlamak amacıyla "Belediye Kanunu Tasarısı", "Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı" ve "İl Özel İdaresi Kanunu Tasarısı" metinlerini bir kez daha yayımlıyoruz. 1580 sayılı Belediye Kanunu, 1329 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve 3030 sayılı Büyükşehihr Belediyelerinin Yönetimi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunlar gibi bazı Kanun ve KHK'ları yürürlükten kaldıracak olan bu önemli reform tasarılarını görmek için tıklayın.

Tasarıya ilişkin görüş belirtmek isteyen ziyaretçilerimiz, hazırlayacakları Word formatındaki yazıları [email protected] e-mail adresine iletebilirler.

İl Özel İdaresi Kanunu Tasarısının tam metni (Dosya büyüklüğü: 52 KB)

Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısının tam metni

1580 sayılı Belediye Kanunu yürürlükten kaldıracak olan "Belediye Kanunu Tasarısı"nın tam metni

Memurlar.NET-Haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber