Mart ayında yapılacak zorunlu tasarruf nema ödemelerine ilişkin hazırlıklar tamamlandı.

Haber Giriş : 15 Ocak 2004 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Mart ayında yapılacak zorunlu tasarruf nema ödemelerine ilişkin olarak hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Sayın, gazetecilerin zorunlu tasarrufla ilgili sorunalırını cevapladı. Ana para ödemelerinde yaşanan sorunların hatırlatılması üzerine Sayın, bu sorunların büyük bölümünün şirketlerden kaynaklandığını ifade ederek, ''Hazine bize ne kadar ödeyin derse, o kadar ödeyeceğiz'' diye konuştu.

TARIMSAL KREDİ FAİZLERİ

Tarımsal kredi faizlerine de değinen Sayın, piyasa koşullarına göre bu kredilerin faizlerinin daha da aşağı çekileceğini bildirdi.

Mevduat faizlerinde indirim için Merkez Bankası'nı beklediklerini, ancak Banka'nın indirim yapmaması nedeniyle kendilerinin iki puanlık indire gittiklerini anlatan Sayın, piyasanın durumuna göre faizleri daha da indireceklerini kaydetti.

Ziraat Bankası olarak bundan böyle proje kredilerine önem vereceklerini söyleyen Sayın, organik tarım veya ithal edilen tarım ürünleri üretiminde yüzde 10'un altında faizle kredi vereceklerini ve çiftçilerden gelecek kredi taleplerini beklediklerini vurguladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber