Rektör utandıran Prof.

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuzla Belediyesi'nin dağıttığı kitabın hukuksal düzene kalkışma olduğunu söyleyen Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü "Yazarın mensubumuz olmasından utanıyoruz" dedi.

İstanbul Tuzla Belediyesi'nin yeni evli çiftlere dağıttığı, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren'in yazdığı "Delilleriyle Aile İlmihali" kitabı tam bir skandala dönüştü. İçinde, "Kızlar dokuz yaşında evlenebilir", "Eşinizi iz bırakmadan dövebilirsiniz", "Akraba evliliği zararlı değil", "Belediyenin bastırdığı şeriat el kitabı" gibi alt başlıklar bulunan kitabı Belediye Başkanı Mehmet Demirci "Çok faydalı bir kitap" diye savunurken, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü kitabın yazarı Prof. Dr. Döndüren'in mensupları olmasından utandıklarını duyurdu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran imzasıyla yapılan açıklamada kitaptan gazetelere konu olmasıyla haberdar olunduğu belirtilerek, "Döndüren'in Mensubumuz olmasından utanç duyuyoruz" denildi.

SORUŞTURMA AÇILDI
"Üniversitemizin bilgisi dışında ve bilimsel yayınlarla ilgili yasa ve yönetmeliklerle belirlenen bilimsel denetim sürecinden geçmeden basımı gerçekleştirilen kitabın içeriğiyle ilgili yasal sorumluluk tamamen yazarına aittir" ifadesi yer alan açıklamada şöyle denildi: "Söz konusu kitap sadece devletimizin mevcut hukuksal yapısına karşı bir kalkışma niteliğinde olmayıp aynı zamanda kadınlarımızın ikinci sınıf yurttaş konumuna getirilerek çağdaş toplumsal yaşamdaki varlıklarını yok etme girişimi anlamına da gelmektedir. Evrensel insanlık değerleri, ulusal değerlerimiz ve insan hakları ile çelişen safsata ile dolu bu kitabın yazarının Üniversitemizin bir mensubu olmasından utanç duyuyoruz. Kitabın yazarı hakkında gerekli yasal ve idari işlemler başlatılmıştır."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber