Doktorun hasta yakınlarınca darbedildiği iddiası

Elazığ'da, Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde görevli doktorun hasta yakınlarınca darbedildiği öne sürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2014 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktorun hasta yakınlarınca darbedildiği iddiası

Gastroentoloji Kliniği'nde görevli Dr. Erdoğan Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, mide kanaması şikayetiyle nedeniyle hastanede yatan H.B'nin oğullarının saldırısına uğradığını iddia etti.

Hastanın 2 gün önce hastaneye yattığını ve düzenli bir şekilde kontrollerinin yapıldığını belirten Özdemir, "Daha önce endoskopi ihtiyacı vardı, onu da yapmıştık ancak hastanın kanaması da vardı, o da devam ediyordu. Acil kana ihtiyacı vardı hastanın. Kanın bulunması için bizzat kan merkeziyle de görüştüm. Çok acil diye kan da çektiriyordum, hasta yakınları da bunun farkındaydı ama böyle istemediğimiz bir olayla karşılaştık" diye konuştu.

Özdemir, şunları kaydetti:

"Serviste hastalarımızla ilgilenirken yoğun bakımda hasta yakınlarının bağrışmaları üzerine hastalardan birini fenalaştığını düşünerek, doktor odasından koşar adımlarla yoğun bakım ünitesine ilerledim. Yoğun bakım ünitesinden içeri girdiğimde duyduğum cümleler 'doktor nerede' diye bağrışmalardı. Daha sonra isimlerini sonradan öğrendiğim hastanın oğulları direk arkasını dönüp sadece beyaz önlüğü gördüğünde tekme tokat saldırıya geçtiler."

Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Atalay da zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirterek, Erdoğan'a yapılan bu saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber