Açıköğretim Liseliler kitap isyanında

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıköğretim Lisesinde okuyan kızına hala kitapları gelmeyen veli isyan etti. Gittiği hiçbir yerden yanıt alamayan İlhan Esim, çareyi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e dilekçe yazmakta buldu.

Esim, dilekçesinde kızının Açıköğretim Lisesi'nde okuduğunu belirtirken, "Ancak getirmiş olduğunuz hizmetlerin işlemesi konusunda takipçisi olamadığınız kanısındayım" dedi.

27-28 Mayıs 2006 tarihlerinde yapılacak olan Açıköğretim Lisesi sınavlarına hazırlanmak amacıyla yayınlanan ders kitaplarını henüz alamadıklarını belirten Esim, "Anılan konu hakkında hiçbir yetkiliye ulaşamadığım gibi ulaştığım kişiler de ilgilenmek bir yana umursamaz tavırla suçun kendilerinde olmadığını ve gerekiyorsa size şikayet etmem gerektiğini bildirdiler" dedi.

İlhan Esim, "Ders çalışamadığı için sınavda başarılı olamayacak yüzlerce insanın günahını kim çekecek. Acaba her işte olduğu gibi bu konuda da halk mı mağdur kalacak" diye sordu.

Açıköğretim lisesine kayıt yaptıran ya da kaydını yenileyen öğrenciler daha önce kitaplarını kendileri alıyorlardı. Bu uygulamaya son verilirken, kitapların posta aracılığıyla öğrencilere ulaştırılması yoluna gidildi. Ancak bu yöntemde de kitapların öğrencilere ulaşmaması sorunuyla karşılaşıldı.

Açıköğretim Lisesi yetkilileri, bu yıl ilk kez uygulanan sistem dolayısıyla çeşitli sorunlar yaşandığını belirterek, kitapların bir iki hafta içinde öğrencilerin eline geçeceğini savundular. Yetkililer, şu ana kadar sınavların ertelenmesi yönünde bir çalışma olmadığını ve sınav için bütün hazırlıkların tamam olduğunu da kaydettiler.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber