600 kekeme artık şakır şakır konuşuyor

Bağcılar Belediyesi’nin kekemelik tedavisi için açtığı kurstan inanılmaz sonuçlar alındı. Kurslara 5 ila 50 yaş arası bin kişi katıldı. 600 kekemenin konuşması düzelirken 400’ünün eğitimi sürüyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
600 kekeme artık şakır şakır konuşuyor

Yunus doğdu

Bağcılar Belediyesi, konuşma bozukluğu yaşayan kekemeler için bir mucizeye imza attı. Engelliler Sarayı'nda geçtiğimiz nisan ayında kekemeler için düzenlenen kursa yoğun ilgi gösterildi. Konuşma bozukluğu, kekemelik ve süratli konuşma problemi olanlar kursa başvurarak psikolog ve eğitmenlerin gözetiminde ilk 15 gün aralıksız her gün 5 saat çalışma yaptı. Grup ve bireysel olarak sürdürülen eğitimlerde kursiyerler 3 ay boyunca takip ve kontrol dönemine alındı.

EĞİTİM SONUNDA TAKİBE DEVAM

Konuşma bozuklukları olanların sosyal çevrelerinden uzaklaştığı ve özgüvenini kaybettiğini söyleyen kurs yöneticileri, "Psikologlarımız kursiyerlerle yakından ilgileniyor. Eğitim öncesi onlarla yüz yüze görüşüyor. Toplam 4 sınıfta verilen 3 haftalık eğitimin ardından seri şekilde konuşmaya başlıyorlar. Eğitimi biten her öğrenci haftada bir gün kontrol için merkezimize geliyor. Eğitimin kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kontrollerimizi kurs sonrasında da sürdürüyoruz" diye konuştu.

600 KİŞİNİN KONUŞMASI DÜZELDİ

Kekemeliğin tedavi edilen bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar'da konuşma zorluğu çeken kardeşlerimiz tedavi olsunlar diye böyle bir kurs açtık. Şu ana kadar yaklaşık 600 kişi eğitim görerek konuşmaları düzeldi. 400 kursiyerimizin de eğitimleri devam ediyor. Onlar da eğitimleri sonunda seri konuşmaya başlayacaklar" dedi. Çağırıcı bu tür sıkıntısı olanları Engelliler Sarayı'na başvurmaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber