Kuduz kurdun saldırdığı 4 kişinin köyü karantinaya alındı

- Aksaray'ın Ağaçören ilçesine bağlı Kederli köyünde 4 kişiye saldıran kurdun kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine köy karantina altına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuduz kurdun saldırdığı 4 kişinin köyü karantinaya alındı

Olay, Aksaray'ın Ağaçören ilçesine bağlı Kederli Köyü'nde meydana gelmişti. Gece yarısı köye inen kurt köpeklere saldırdığı sırada köylüler tarafından fark edilmiş ve yine köylüler tarafından müdahale edilmek istenmişti. Bu sırada saldırdığı 4 kişiyi ısırarak yaralayan kurt, öldürülerek etkisiz hale getirilmişti. Yapılan incelemelerin ardından kurdun kuduz olduğu belirlendi. Olayla ilgili köyün karantina altına alındığı ifade edildi. Köyün karantina alınması ve öldürülen kurdun kuduz çıkması köy halkını da tedirgin ediyor.

Köy Muhtarı Dede Açıkel, köyün karantina altına alındığını belirterek, yaralıların tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

Kurt saldırısında ısırılarak yaralanan Baki Gündoğdu ise, yaşadığı olayı anlatarak her gün hastaneye gittiğini ve kendisine serum ve iğne yapıldığını kaydetti.

Ahmet Öztürk ise, gece ilk etapta bir kişinin yaralandığını ve onu hastaneye götürdüklerini belirterek, hastanede kendisine bir telefon geldiğini ve kurdun kendi evlerine de saldırdığını öğrendiğini belirtti. Kurdun 4 kişiyi yaraladıktan sonra öldürüldüğünü belirten Öztürk, kurdun kuduz olduğunun tespit edildiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber