Yayladağı'nda 44 bin meyve fidanı dağıtıldı

Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde, Yayladağı ilçesindeki çiftçilere 44 bin meyve fidanı dağıtıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2014 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yayladağı'nda 44 bin meyve fidanı dağıtıldı

Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde, Yayladağı ilçesindeki çiftçilere 44 bin meyve fidanı dağıtıldı.

Yayladağı Kaymakamlığı ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Fehmi Dinçer Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay'ın bir bereket coğrafyası olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde yetişen her şeyin Hatay'da da yetiştiğini ifade eden Lekesiz, "Türkiye coğrafyasında denizi, dağı, ormanı, ovası nesi varsa Hatay'da da hepsi var. Tıpkı insan dokusunun Türkiye'nin bir özeti olduğu gibi aynı şekilde zirai ürünler, tarım sektörü açısından da Türkiye'nin bir özeti. Pek çok üründe Türkiye birincisi ya da ikincisi. Bunların karşılığında da ülkemize önemli bir zenginlik üretiyor" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı'nın önemine de değinen Lekesiz, hazırlanan plana uyanların kazandığını, uymayanların ise ömrünü deneme yanılma yöntemiyle geçireceğini kaydetti.

Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi'nin de konuşmalarının ardından çiftçilere elma, erik, nar, armut, ceviz, badem, hurma ve zeytin fidanı dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber