Kadın katillerine ömür boyu hapis cezası istendi

Adana'da kendisini silahla yaralayan eşini taksici arkadaşıyla birlikte yere yatırıp bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen bir kişi ve taksici hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın katillerine ömür boyu hapis cezası istendi

Barlarda konsomatrislik yapan Sevtap Pala, 6 yıl önce Kadir Pala ile evlendi. Sağ ayağı protezli olan Pala ve eşi arasında sık sık tartışma yaşanmaya başlandı. Birçok kez ayrılıp tekrar barışan Pala çifti, yaklaşık 10 ay önce Yurt Mahallesi'nde 71363. Sokaktaki Güleç Sitesi'nde ev kiralayıp tekrar birlikte yaşamaya başladı.

Sevtap, kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği eşinden ayrıldı, kendisini öldürmesinden korkup önlem olarak bir tabanca satın aldı. İşsiz olan Kadir Pala ile eşi Savtap, 24 Kasım 2013 günü saat 04.30'da cep telefonu ile görüşüp, konuşmak için randevulaştı. Kadir Pala, teksici arkadaşı Levent Günaydın ile eşinin oturduğu apartmanın önüne gitti. Sevtap Pala da, apartmandan inip sitenin girişinde eşi ile buluştu. Konuşma sırasında çıkan tartışmada Sevtap Pala çantasından çıkardığı tabancası ile eşine ateş etti.

3 yerinden yaralanan öfkeli koca, tabancada mermisi biten ve kaçmaya çalışan karısını, iddiaya göre, arkadaşı Levent Günaydın ile yakalayıp yüz üstü yere yatırdıktan sonra bıçakladı. Bu arada eşi kocasına, "beni öldürme tamam seni istediğini yapacağım diye yalvardı" ancak koca eşinin boğazını kesere öldürdü. Koca daha sonra balkona çıkan komşularına "eşimi öldürdüm polise haber verin gelin beni alsın" dedi. Bu sırada taksiici olay yerinden kaçarken eşinin sıktığı kurşunlarla yaralanan katil zanlısı koca Kadir Pala ise hastaneye kaldırıldı.

Tedavisi tamamlandıktan sonra tutuklanan katil zanlısı koca ile kendisine yardımcı olan taksici arkadaşı hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Yakın akrabayı öldürmek, öldürmeye iştirak" suçlarından dava açıldı. Savcı katil zanlısı kocanın ağırlaştırılmış müebbet, taksici arkadaşının ise müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Savcı, cinayetin haksız tahrik altında işlenmesinden dolayı her 2 sanığa verilecek cezadan indirim yapılmasını talep etti.

Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan katil zanlısı koca Pala, tutuklandığı nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında, olay gecesi eşinin kendisini arayıp buluşma teklifinde bulunduğunu belirterek, "Evinin önüne gittim. Bir süre sonra geldi. Konuşmadan çantasından tabanca çıkartıp ateş etmeye başladı. Kaçtım, taksinin etrafında 3 tur attıktan sonra karşı karşıya geldik. Ateş etmeye devam etti. 3 yerimden yaralandım. Can havliyle üzerine atladım. Yakaladım, boğuşurken bıçakla öldürdüm. Ben öldürmeseydim karım beni öldürecekti. Taksici bizi ayırmaya çalıştı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber