Cemal Taşar, MEB müsteşar yardımcığına görevlendirildi

Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nda daire başkanı iken ardarda genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlüğe görevlendirmeyle getirilen Cemal Taşar, son olarak müsteşar yardımcığılıyla görevlendirildi. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne mahkeme kararıyla dönen Öner Güney'in yerine vekaleten genel müdürlük yapan Taşar'ın, müsteşar yardımcılığı görevini Güney'in makamında sürdüreceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda atamalar konusunda yaşanan şaşırtıcı olaylar bitmek bilmiyor. Bir bürokratın 6 kez görevden alınması olayının yaşandığı Milli Eğitim Bakanlığı'nda son olarak makam tarifli atama gerçekleştirildi.

GÖREVLENDİRMELERLE MÜSTEŞAR YARDIMCILIĞINA KADAR GELDİ
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in akrabası olan Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cemal Taşar, Çelik ile birlikte birer birer kademeleri hızla atlayarak müsteşar yardımılığına kadar yükseldi. Daire başkanı iken Personel Genel Müdür Yardımcılığı'na vekaleten görevlendirilen Taşar, bir süre sonra yine görevlendirmeyle Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü oldu. Her kademe ilerleyişinde bir kişi yerinden eden Taşar, son olarak vekaleten yürüttüğü genel müdürlükten bakanlığın boş bulunan bir müsteşar yardımcılığına görevlendirildi. Taşar'a ilişkin karar Bakanlığın tüm birimlerine bildirildi.

MAKAMI DA TARİF EDİLDİ
Hızla yükselişi dikkat çeken Taşar'ın müsteşar yardımcılığına getirilirken Bakanlığa ilginç bir duyuru da yapıldı. Görevlendirme yazısının yanı sıra birimlere gönderilen diğer bir yazıda Taşar'ın müsteşar yardımcısı olarak makamının, Bakanlığın Beşevler'deki kampüsü içinde bulunan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü binasında olacağı ve burada çalışmalarını sürdüreceğini kaydedildi.

MAHKEME KARARI BİLE PARA ETMİYOR
Öte yandan; Cemal Taşar'ın müsteşar yardımcılığını sürdüreceği makam olarak seçtiği ve halen vekaleten genel müdürlüğünü yaptığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, mahkeme kararıyla başka bir bürokratın üzerinde bulunuyor.

Eski genel müdür Öner Güney'in, görevinden alınmasının ardından açtığı davada yürütmeyi durdurma kararıyla makamına geri döndürülmesi uygun görülmüş ancak bir türlü görevine başlatılmamıştı. Taşar'ın müsteşar yardımcılığına getirilmesine karşın Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlük makamını boşaltmayacak olması Öner Güney'in durumunu daha da ilginç bir hale getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber