Yeşilırmak kenarına çöp dökülmeyecek

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, 170-180 ton civarındaki günlük çöpün katı atık depolama alanına sevk edileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeşilırmak kenarına çöp dökülmeyecek

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, 170-180 ton civarındaki günlük çöpün katı atık depolama alanına sevk edileceğini söyledi.

Tokat merkeze yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Turhal ilçesi Kuşoturağı mevkisine kurulan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ne çöp sevkıyatı başlatıldı. Uygulama ile artık Yeşilırmak kenarına çöp dökülmeyerek evsel katı atık, evsel nitelikli endüstriyel katı atıklar düzenli olarak depolanacağı tesise TIR'larla sevk edilecek.

Belediye şantiyesinde düzenlenen programa katılan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, 170-180 ton civarındaki günlük çöpün katı atık depolama alanına sevk edileceğini söyledi. Tokat'ın tarihinde önemli günlerden birisini daha yaşadıklarını ifade eden Başkan Çiçek, "Çünkü Türkiye'de birçok şehirde bu tesislerin olmadığını düşündüğümüzde Anadolu'nun güzel ve şirin kentlerinden birisi olan Tokat'ta bu noktaya gelmiş olmaktan, bu sorunu ilçelerimizle birlikte çözmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Tokat merkezle birlikte Turhal, Zile ve Pazar ilçeleri çöplerini bu bölgede depolayacak" dedi.

Başkan Çiçek, 70 bin metrekarelik alanda 10-12 yıla yakın bir süre çöpün depolanacağı alanda 2 yıl içerisinde üretilecek olan gazın enerjiye dönüşeceğini belirterek, "Müteahhit firma ve birliğimiz gelir sağlayacak. Dolayısı ile çöpleri gelire dönüştürmüş olacağız. Bunun ikinci aşaması olarak ta Yeşilırmak kenarında vahşi depolama yapılan çöplükte ıslah çalışması yapılacak. Eski çöplüğün üzerini park alanına dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber