Üniversite öğrencilerinin fişlendiği iddiasına soruşturma

GAZİANTEP Valiliği, bugün bir gazetede çıkan 'İslahiye İlçesi'nde eğitim gören üniversite öğrencilerinin fişlendiğine' ilişkin haber üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 16:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Üniversite öğrencilerinin fişlendiği iddiasına soruşturma

Gaziantep Üniversitesi'nin İslahiye ilçesindeki Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin güvenlik güçlerince takip edilerek fişlendiği yönündeki haber üzerine Gaziantep Valiliği soruşturma başlattı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, soruşturma için müfettiş talep edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"2011- 2012 yılı eğitim öğretim döneminde Gaziantep İslahiye ilçesi'nde öğrenim gören öğrencilerle ilgili çıkan haberlerde iddia edilen konularla ilgili gerekli soruşturma yapılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğünden müfettiş talep edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Gaziantep Üniversitesi'nde fişleme iddiası

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü, fişleme iddialarına ilişkin haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

İslahiye Meslek Yüksekokulu'nda takibe alınan öğrencilerin güvenlik birimlerince fişlendiğinin iddia edildiğini ancak Üniversite yönetiminin de suçlandığı ileri sürülen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu haberde, üniversite yönetimine mesnetsiz, temelsiz suçlamalar yapılmaktadır. Üniversitemizin hiçbir öğrencimizin özel hayatını izleme ve takip etmek gibi bir işlem ve eylemi olmadığı gibi iddia edilen fişlemelerden haberdar değildir ve emniyet dahil hiçbir kamu kurum ve kuruluşuyla, haberde geçen çağdışı bir konuda işbirliği ve paylaşım da söz konusu değildir. Yazıda, üniversite yöneticilerinin de yapıldığı ileri sürülen fişlemeden bilgisi olduğu yönündeki iddialarda asılsızdır. Haberde üniversite ile ilgili, asılsız ve mesnetsiz iddialar ve suçlamalar adeta kanıtlanmış gerçeklermiş gibi kaleme alınmış ve yazıyı okuyanların zihninde, yazılanlar gerçekmiş gibi bir düşünce yaratılmak istenmiştir. Tüm yasal haklarımızın saklı olmak kaydıyla kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber