Öğretmene 'el yazısı' soruşturması

Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Özdemir, "El yazısını uygulatmayan ya da öğrenemiyor ve öğretemiyorum diyen öğretmenler hakkında işlem yaparız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, "karakterin bir parçası olan, daha hızlı düşünme ve karar vermeyi sağlayan" ilköğretim okullarında bu yıl başlayan el yazısı uygulamasının takipçisi olduklarını belirtti. MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve Servet Özdemir, Adana'da İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Yüreğir İlçesi'ndeki Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu'na ani denetim yaptılar. Yeni müfredatta yer alan el yazısı mecburiyetinin uygulanışını denetlemek için birinci sınıfları tek tek gezerek, defter kontrolü yapan Çelik ve Özdemir, tüm öğrencilerin başarılı olduklarını gözlemlediler.

İlköğretim Genel Müdürü Özdemir, yeni yazı sistemi sayede öğrencilerin daha az hata yaptıklarını belirterek, "El kaldırılmadan yazıldığı için bir yönden başladığında harf bitinceye kadar işlemi devam ettirmek gerekiyor. Bu da hata şansını azaltıyor" dedi.

İNCİ GİBİ YAZDILAR
El yazısının yeni müfredatın en önemli parçalarından biri olduğunu belirten Özdemir, uygulatmayan ya da "Öğrenemiyor-öğretemiyorum" diyen öğretmen hakkında işlem yapacaklarını bildirdi.

Salih Çelik de denetledikleri okulun kenar mahalle sayılabilecek yerde bulunmasına rağmen müfredatın harfiyen uygulandığına dikkati çekerek, öğretmen ve öğrencileri kutladı. Çelik, el yazısına geçileceğini açıkladıklarında buna karşı çıkanların da olduğunu, uygulamada bunun mümkün olamayacağının savunulduğunu belirterek, "Ama görülüyor ki çocuklarımız el yazısına alıştı, adeta inci gibi yazıyorlar" dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber