Hayırsever iş adamının isminin fakülte tabelasından çıkarılmasına tepki

Konya’nın Ereğli ilçesinde 2005 yılında hayırsever iş adamı Kemal Akman tarafından yaptırılan fakülte binasının tabelasının isminin Necmettin Erbakan Eğitim Fakültesi olarak değiştirilmesine, iş adamının oğlu tarafından tepki gösterildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayırsever iş adamının isminin fakülte tabelasından çıkarılmasına tepki

2005 yılında 3.2 milyon dolara hayırsever iş adamı Kemal Akman tarafından Ereğli ilçesine yaptırılan fakülte binasının tabelası değiştirilince, iş adamı Kemal Akman'ın oğlu ve aynı zamanda Akman Holding Yönetim Kurumu Başkanı olan Ali Akman tarafından tepkiyle karşılandı.

Ereğli'ye 3 bin kişilik fakülte binası yaptırdıklarını ifade eden Ali Akman, "Ama babamın isminin verildiği tabela oradan indirilmiştir. Selçuk Üniversitesi'ne bağlı iken tabela asılı duruyordu. Ne zaman Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne okul bağlandı, kısa bir süre sonra babamın adının yazılı olduğu tabela indirilerek yerine Necmettin Erbakan Eğitim Fakültesi tabelası asıldığını gördük. Biz aile olarak çok üzgünüz. Burada yapılan bir hayır vardır ailemiz tarafından. Kaldı ki bunun protokolü de imzalanmıştır. Biz bu işi en yakın zamanda avukatlarımızla hukuki davamızı açacak, ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisine sunacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber